Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Аудіозаписи щодо причетності білоруських спецслужб до вбивства Шеремета відправили на експертизу

Національна поліція направила записи про можливих замовників вбивства журналіста Павла Шеремета на фоноскопічну експертизу.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Також в  поліції наголошують, що зацікавлені в отриманні додаткової інформації, яка може стосуватися замовників вбивства Шеремета.

Для цього необхідно провести відповідні слідчі дії по відношенню до особи, яка є розпорядником звукозапису, - колишнього співробітника білоруського спецназу Ігоря Макарова.

"Оскільки розпорядник звукозапису зараз знаходиться на території однієї з країн Євросоюзу, для проведення відповідних слідчих дій потрібно дотримуватися процедури міжнародної правової допомоги. Вже сформовано спільну групу в складі співробітників Нацполіціі та Офісу генерального прокурора, яка готова найближчим часом виїхати в країну перебування власника запису" , - сказано в повідомленні.

При цьому слідчі Нацполіціі підготували Макарову офіційне запрошення в Україну для участі в слідчих діях.

Зазначається, що він отримає процесуальний статус свідка, також йому буде забезпечено належну охорону.

Справа щодо виконавців вбивства Павла Шеремета вже розглядається в суді. У Нацполіції підкреслюють, що слідством була зібрана повна доказова база причетності трьох обвинувачених до скоєння цього злочину. Надалі рішення ухвалюватиме суд.

У МВС наголошують, що отримана інформація про так званий «білоруський слід» стосується виключно замовників вбивства журналіста, ці матеріали відпрацьовуються в окремому кримінальному провадженні.

Слідство вважає, що одним із мотивів скоєння злочину може бути професійна діяльність загиблого, який неодноразово критикував владу, у тому числі й Білорусі.

У свою чергу, ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав правоохоронцям записи розмов про підготовку вбивств білоруських опозиціонерів висловив українським спецслужбам готовність прибути до Києва і дати свідчення у справі про вбивство Павла Шеремета.

Нагадаємо, раніше видання EUobserver та українське видання «Українська правда» опублікували записи розмов керівника Комітету держбезпеки Білорусі в 2008-2012 роках Вадима Зайцева, які свідчать про планування вбивства Шеремета та ще трьох білорусів, які проживають у Німеччині, і можуть бути пов'язані зі спецслужбами Білорусі.

У МВС відреагували, заявивши, що в грудні 2020 року одержали через розвідку інформацію про можливих замовників вбивства Шеремета.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 47 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 188 ви...

X