Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Роковини катастрофи літака МАУ в Ірані: у Києві вшанували загиблих. ФОТО

У Києві сьогодні відкрили сквер пам’яті загиблих пасажирів та членів екіпажу літака МАУ, збитого торік в Ірані. Його облаштували у парку «Вербовий гай» по вулиці Дніпровська набережна, повідомляє «Укрінформ».

Нині на майданчику встановлено пам'ятний знак жертвам катастрофи - сірий гранітний камінь, на якому прикріплено табличку із написом «PS 752» і датою 08.01.2020.

Небайдужі громадяни несуть сьогодні до цього пам'ятного знаку квіти, ставлять лампадки. На цьому ж майданчику було встановлено екран, на якому показували фото загиблих у цій авіакатастрофі.

Вшанувати загиблих прийшли рідні та члени сімей загиблих членів екіпажу та пасажирів рейсу PS752, представники МАУ, Мінінфраструктури, Офісу генпрокурора, РНБО та інші.

«Тут буде сквер пам'яті. Він буде розбитий за проєктом архітектора, який виграв конкурс нещодавно. Я думаю, ви зможете вже навесні побачити роботи з озеленення цього скверу, і упродовж 2021 року ми обов'язково завершимо будівництво цього скверу», - сказав президент МАУ Євген Дихне.

Він поінформував, що зараз важливо, щоб була оцінка технічного звіту щодо катастрофи, який Іран направив Україні.

Відповідаючи на запитання щодо поведінки іранської сторони у процесі розслідування, Дихне сказав, що «ми розраховували на більш короткі строки проведення технічного розслідування».

Зі свого боку секретар РНБО Олексій Данілов сказав журналістам, що нині тривають перемовини, продовжується розслідування української прокуратури.

«Україна, зокрема, наголошувала, що це була ракета російського виробництва ТОР М-1, яка двічі потрапила в наш літак. Та група, яка працювала в Тегерані, повернулася з достатнім обсягом інформації. Я не можу зараз все розголошувати, але ми чітко усвідомлюємо, що відбулося, хто за цим стоїть, нащо вони це робили», - повідомив він.

Нагадаємо, 8 січня 2021 року у небі над Іраном був збитий літак авіакомпанії МАУ. Він виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни шести країн - Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі 176 осіб загинули, серед них – 11 українців (9 членів екіпажу і 2 пасажири).

Іранська влада після кількох днів заперечень, визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вул. Новій м. Долинська кіт сидить на дереві і не може самостійно спуститися. ...

X