Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Туристів з України побили і пограбували на курортному острові Занзібар

Українських туристів побили і пограбували на курортному острові Занзібар, що в Танзанському архіпелазі біля східного берега Африки.

Про інцидент розповіла подруга однієї з постраждалих, журналістка з Києва Ірина Поліщук у своєму Facebook.

За її словами, інцидент трапився із відпочиваючими відразу по приїзду 5 січня. Українцям, які прибули на Занзібар, запропонували таксі до готелю в іншій частині острова. Приблизно через пів години їзди водій раптом звернув і зупинився, після чого до авто підбігла група молодиків, які почали про щось розмовляти з ним на підвищених тонах.

«Водій зник. Потім грабіжники проникають в машину, погрожують, б’ють, забирають все цінне і вимагають пін-коди з кредитних карт, погрожуючи розправою», – йдеться у пості.

В результаті українців залишили на трасі без телефонів, ноутбуків, із пустою кредитною карткою та 100 $ на ночівлю та зворотній шлях додому.

Загальна сума вкраденого розбійниками майна перевищує 6 тисяч доларів. Втім постраждалі запевняють, що цінність інформації на ноутбуці і телефонах- ще вище.

Громадяни України, незважаючи на погрози злочинців, все ж звернулися до місцевої поліції, й правоохоронці вже зайнялися розслідуванням.

За словами українців, вже йде другий день, знайдена машина і водій таксі. Втім наші співгромадяни сподіваються на підтримку від українського МЗС в частині діалогу з танзанійськими колегами для якнайшвидшого розслідування.

«Оскільки напрямок Занзібар на сьогодні є найперспективнішим і все більше і більше українців вибирають цей острів для відпочинку - важливо їх інформувати і забезпечити безпечне перебування», - наголошується у пості.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

X