Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Вінниці діти знайшли на майданчику дитсадочка «м’ячик», який вибухнув у їхніх руках. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

У Вінниці на території дитячого садочку пролунав вибух.

Як повідомляє місцеве видання Vежа, надзвичайна подія трапилася сьогодні у дошкільному закладі №7, що у мікрорайоні Поділля.

Попередньо, діти знайшли саморобний піротехнічний засіб, який необачно хтось кинув на території дитячого ігрового майданчика. Щось схоже «на мячики» зацікавило малюків, та небезпечна іграшка вибухнула у руках малечі.

Це сталося на очах у вихователька близько 12-ої години, коли у дітей саме була прогулянка перед обідом.

Завідувачка садочка Олена Просєкова розповіла, що кулька була невеликого розміру і нагадувала попригунчик, тож і вихователь сприйняла предмет за грашку.

Інцидент прокоментувала і директорка Департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. За її словами, на місце події відразу викликали поліцію, ДСНС та швидку допомогу.

«Я думаю, що це результати новорічних гулянь – коли незрозумілі предмети з`являються на майданчиках у дитячих садочках, – повідомила Яценко.

Як розповіли в поліції, незначні травми отримали троє  дітей - 5-річна дівчинка та двоє 6-річних хлопчиків.

Як повідомила речниця ГУ НП у Вінницькій області Ірина Добровольська, на одному хлопчику спалахнув одяг, тож він отримав незначні опіки. Втім госпіталізація йому не знадобилася.

На місці працювала слідчо-оперативна група та криміналісти

Під час огляду місця події поліцейські висловили версію, що вибухнула саморобна петарда.  

Дітей оглянули лікарі. Госпіталізації вони не потребували. Їх забрали додому батьки. Втім із малечею дитсадка попрацюють психологи.

За словами керівниці Департаменту освіти, зараз садочок вже нормально функціонує.

Поліція збирається відкривати кримінальне провадження за статтею незаконне поводження із вибухівкою. Слідчі  шукатимуть, хто міг занести чи закинути її на територію садочка.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Вінницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 24 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 85 вибу...

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

X