Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

В Україні люди протестують проти підвищення тарифів на газ та електроенергію. ФОТО

Україною прокотилася низка акцій протесту через підвищення комунальних тарифів.

Так, на Вінниччині сьогодні перекривали трасу міжнародного значення  у Жмеринці - М-21 Житомир-Вінниця-Могилів-Подільський. Люди вимагали зниження тарифів на житлово-комунальні послуги”, повідомляє місцеве видання “Жмеринська газета”. 

Схожі мітинги також відбулись і у Вінниці та Козятині. Причинами стало підняття з січня тарифів, зокрема, на електроенергію та газ, пише "Вежа".

Тим часом, на Буковині пройшли відразу 3 акції протесту проти підвищення тарифів на постачання та споживання газу, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області. В населених пунктах люди безперервно перекривали дороги і блокували рух транспорту. За порядком стежили поліцейські.

У Львові сьогодні протестували біля приміщення АТ “Львівгаз”. В акції протесту взяли участь близько сотні львів’ян. Про це пише “Варта 1.

Як повідомляє "Главред", напередодні у Сумах люди також вийшли на протест проти підвищення тарифів на газ та електроенергію в умовах коронакризису.

Міський голова Олександр Лисенко розпорядився створити робочу групу з вивчення питання підвищення тарифів на газ та електроенергію та ініціював відповідне звернення міської ради до КМУ та ВРУ. Учасники протестів підкреслили, що якщо міська влада їх не почує і не почне реагувати відповідним чином, вони щодня перекриватимуть дороги.

Як повідомляє телеграм-канал "Громадське Полтава", у Полтаві близько 200 людей зібралися біля будівлі обласної ради. Крім зменшення цін на газ люди просять повернути пільговий тариф на електроенергію. Таке звернення учасники мітингу планують передати голові облради.

Під офісом АТ “Івано-Франківськгаз” зібралися кілька десятків людей, які протестують проти зростання тарифів, повідомляє “Галка”. Франківці спробували зайти до керівництва установи, однак їх не впустили. Деякі з учасників акції вважають, що треба діяти радикальніше, зокрема перекривати дороги.

Люди також вийшли на акцію протесту і в Одесі, Краматорську, Херсоні, Харкові, Прилуках, Хусті, Мелітополі, Кропивницькому та інших містах і селах.

Нагадаємо, газопостачальна компанія “Нафтогаз України” підвищила ціну газу для побутових клієнтів на 14% у січні. Крім цього, Кабінет Міністрів України підвищив тариф на електроенергію для населення.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

X