Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Вінниці розпочали службове розслідування, чи поліцейські перевищили повноваження при затриманні п’яного дебошира

В поліції розпочали службове розслідування щодо перевищення повноважень під час затримання нетверезого «дебошира» у Вінниці.

Нагадаємо, інцидент трапився ще 6 січня. У Вінниці в продуктовому магазині нетверезий чоловік, порушивши правила карантину, крив матом працівників закладу та відвідувачів, що зробили йому зауваження.

Про це інформують у ГУНП у Вінницької області.

Після прибуття наряду поліції чоловік продовжував вести себе агресивно, чинив супротив поліцейським, які прибули на виклик, та пошкодив їхнє службове авто.

Аби вгамувати правопорушника, поліцейські взяли його у кайданки. Біля службового автомобіля чоловік продовжував чинити опір поліцейським та пошкодив службовий автомобіль.

Як розповів Вінниця.info інспектор відділу комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області Вадим Кобзар, порушник під час затримання вдарив авто головою.

«Як мені пояснили, затриманий, вже перебуваючи в кайданках, головою вдарив частину авто, які погнулися», – каже правоохоронець.

За порушення правил карантину на 47-річного чоловіка склали адміністративний протокол. А за опір поліцейським  слідчі розпочали досудове розслідування. Правопорушнику оголосили про підозру. За такий злочин передбачено до 2-х років позбавлення волі.

Втім, як зазначають в поліції, внаслідок цієї ситуації у соцмережах поширюється інформація, що під час затримання правопорушника поліцейські перевищили службові повноваження. На сьогодні цю інформацію в рамках службового розслідування перевіряють в інспекції з особового складу ГУНП.

До слова, раніше в прокуратурі повідомили, що надіслали начальнику управління патрульної поліції області вказівку щодо службового розслідування через регулярні порушення поліцейськими прав громадян під час затримання. Винних вимагають притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Вінницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X