Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Трагічна пожежа у будинку для літніх людей: у Харкові затримано чотирьох підозрюваних. ФОТО. ОНОВЛЕНО

У Харкові правоохоронці затримали трьох осіб, які можуть бути причетними до трагічної загибелі 15-ти людей у пожежі в будинку для літніх людей.

Про це повідомила прес-служба Харківської прокуратури.

Затриманим інкримінують ч. 2 ст. 270 КК України - порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей.

Серед затриманих — особа, якій належить будинок, де сталася пожежа, орендар цього будинку та адміністратор вказаного закладу.

На теперішній час встановлюється місцезнаходження інших осіб, причетних до роботи будинку для літніх людей.

"Причетність затриманих до роботи цього будинку підтверджується допитами свідків, протоколом огляду місця події, а також іншими документами. На теперішній час за місцем мешкання затриманих та інших осіб, що причетні до роботи вказаної установи, проводяться невідкладні слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Втім згодом генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у Facebook про затримання ще однієї фігурантки. Це дружина орендаря будинку - директора приватного підприємства, яка фактично керувала закладом. Тож наразі затриманих четверо.

Всім їм готуються повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів.

За словами генпрокуроки, встановлено, що затримане подружжя є засновниками громадської організації, метою діяльності якої є сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів, яка ймовірно використовувалась для прикриття діяльності пов’язаної з доглядом за особами похилого віку. Вартість перебування в пансіонаті «Золотий час» вони оцінювали в середньому в 15 тисяч гривень.

У затриманого власника на ділянці одразу 2 будинки. На будівлю, у якій функціонував пансіонат для літніх, відсутні документи на введення в експлуатацію, і до неї без отримання спеціальних дозволів, передбачених законодавством, підключено електро- та газопостачання, шляхом під’єднання від комунікацій будинку, який належним чином оформлений.

Під час першочергових слідчих дій у сусідньому офіційно оформленому будинку встановлена також діяльність так званого «реабілітаційного центру» для алко- та наркозалежних осіб. Підстави їх перебування та точна кількість встановлюється.

Нагадаємо, масштабна пожежа у будинку для літніх людей «Золотий час» спалахнула напередодні. На згарищі знайшли тіла 15- ти людей. Ще 5-ох госпіталізували.

Розслідуванням трагедії займається урядова комісія. В поліції розпочато кринальне провадження.

Причині пожежі будуть встановлені в ході слідства. За інформацією поліції і ДСНС, будинок, де перебували літні люди, працював без дозвільних документів.

За показами свідків, під час пожежі у будинку перебувало 28 літніх людей та 4 осіб обслуговуючого персоналу.

Пожежу кваліфіковано як надзвичайна ситуація державного рівня.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X