Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві бухгалтерка столичного вишу вкрала майже 3 мільйони гривень

Столичні поліцейські виявили велику недостачу грошових коштів у одному із вишів Києва. Призначена аудиторська перевірка підтвердила факт незаконного заволодіння бюджетних грошей.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисниця перебувала на посаді головного бухгалтера столичного вишу з 2016 по 2020 роки та незаконно привласнила майже 3 мільйони гривень.

Правоохоронці повідомили жінці про підозру у скоєнні двох кримінальних правопорушень.

«Жінка діяла за наступною схемою: слухачі приносили бухгалтеру кошти за навчання, після чого вона повинна була внести їх у касу. Проте зловмисниця частину грошей не вносила та незаконно привласнювала їх собі. Ми провели клопітку роботу, опитали співробітників закладу, відділу обліку банківських операцій та студентів, провели ряд експертиз. Після проведення слідчих дій ми довели причетність головного бухгалтера, 1967 року народження, до ряду злочинів та оголосили їй про підозру. Крім того, правопорушницю було звільнено із навчального закладу», - розповів заступник начальника відділення Шевченківського управління поліції Вадим Коломієць.

В поліції не назвали про який виш йдеться, втім за даними ЗМІ, це Національна академія образотворчого мистецтва та архітектури.

Слідчі Шевченківського управління поліції завершили досудове розслідування. Колишній бухгалтерці інкримінують привласнення коштів, розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем  та службове підроблення.

Наразі правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження. Фігурантці загрожує обмеження волі на строк від 3-ох до п'яти років або позбавлення волі на строк від 3-ох до 8-ми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-ох років.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

X