Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Миколаєві затримано чоловіка, який за годину пограбував жінку та підлітка. ВІДЕО

Спочатку нападник у ліфті багатоповерхівки побив та пограбував багатодітну жінку, а через деякий час на вулиці Озерній - 15-річного хлопця.

Правоохоронці затримали грабіжника за декілька хвилин після звернення  потерпілих до поліції та, за узгодженням з прокуратурою, повідомили про підозру у злочинах. Майно постраждалих вилучено та повернуто власникам. Слідство триває.

На спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки, що декілька хвилин тому біля будинку по вул. Озерній в мікрорайоні Намив невідомий чоловік пограбував її 15-річного сина. Зі слів матері, нападник схопив хлопця за одяг та, сильно вдаривши в обличчя, вирвав з його руки телефон.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області та патрульні поліцейські. У присутності батьків правоохоронці опитали неповнолітнього, та, отримавши опис зовнішності нападника і напрямок, в якому він зник, негайно розпочали пошуки, на що поліцейським знадобилось всього декілька хвилин.

Відпрацьовуючи прилеглу територію, патрульні побачили схожого за прикметами громадянина, який, при появі наряду поліції, спробував втекти, але в ту ж мить був оперативно затриманий. 
Ним виявився 37-річний раніше судимий миколаївець. Під час проведення особистого огляду, у кишені його брюк правоохоронці виявили щойно викрадений мобільний телефон підлітка. Поліцейські одягнули на злочинця кайданки та доправили затриманого у відділ поліції.

Але під час з’ясування обставин про вчинення вказаного кримінального правопорушення до поліції надійшло ще одне повідомлення – про пограбування 39-річної місцевої мешканки, що, зі слів останньої, мало місце годину тому.

Постраждала розповіла, грабіжник напав на неї у ліфті будинку по вул. Озерній - схопивши жінку за шию, він декілька раз вдарив її кулаком в обличчя, стягнув з безсилої від побоїв жертви спортивну кофту, в кишені якої знаходились 150 гривень, та втік.

До поліції потерпіла звернулась не одразу, а лише коли оговталась від нападу. Як з’ясувалось, у цей період злочинець встиг вчинити другий аналогічний злочин -  пограбувати неповнолітнього хлопця.

Оскільки наданий заявницею опис грабіжника повністю співпадав із зовнішністю щойно затриманого у мікрорайоні Намив громадянина, правоохоронці припустили, що затриманий може бути причетний і до цього злочину.

Постраждалі жінка та хлопець у супроводі батьків прибули до відділу поліції для дачі показів, а також проведення процедури упізнання, в результаті якої вони підтвердили, що, дійсно, саме цей чоловік нещодавно їх пограбував.

Правоохоронці затримали грабіжника в порядку ст. 208 КПК України та, за погодженням з прокуратурою, повідомили про підозру у злочинах.

Під час обшуку квартири затриманого, виявлено та долучено до матеріалів справи в якості речового доказу кофту потерпілої жінки.

Слідчими Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області здійснюється досудове розслідування матеріалів кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 2 ст. 186 КК України «Грабіж». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Правоохоронці встановлюють причетність грабіжника до вчинення аналогічних злочинів. Майно постраждалих вилучено та повернуто власникам. 

За матеріалами ВК ГУНП у Миколаївській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Миколаївська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "00:39 Основ’янський район м. Харків. Внаслідок ударів «Шах...

Про це голова Заапорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій обл...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Сх...

У ніч на 5 травня 2024 року російські окупанти атакували з північного та південного напрямків 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136»....

X