Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Снігові замети до метра, повалені дерева і колапс на дорогах: Україну накрила негода. ВІДЕО

В Україні вирує негода. Снігопади хуртовини, ожеледиця і поривчастий вітер – самі такі наслідки снігового циклону, який просувається країною.

Найбільше дісталося Одеській та Миколаївській областях. Тут вже випало до пів метра снігу, а у Миколаївській області подекуди висота снігових переметів сягала вище 1 метра.

В Одесі через обмерзання і сніг на вулицях міста виникли масштабні затори і складності з рухом електротранспорту.

Як повідомили в мерії міста, вночі обмерзання дротів та їх обрив через дерева, що впали, призвело до зупинки тролейбусів і трамваїв.

В цілому через негоду звалилося до півтисячі дерев. В одному з районів це призвело до прориву теплотраси, внаслідок чого тисячі людей залишилися без опалення. А в іншому - дерево частково зруйнувало будинок. Наслідки стихії на вулицях усувають сотні фахівців та десятки одиниць техніки.

За минулу добу в Одесі травмувалося близько 60-ти людей. Зокрема, на двох впали дерева, в лікарнях опинилися семеро людей , повідомляє «Думская».

До півтори сотні населених пунктів в Одеській області залишились без світла через негоду. А до багатьох взагалі не можна добратися.

Сніжить і у Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській, Сумській та Чернігівській областях. Тут, правда опадів випало в рази менше.

Через потужні снігопади у  Київській, Одеській, Миколаївській та Полтавській областях обмежено рух транспорту

Про це повідомляє "Укравтодор".

Зокрема, на Одещині перекрито рух автотранспортних засобів усіх категорій на відрізках траси Одеса - Рені та  Одеса – Кучурган. Там утворилися кілометрові затори.

Так, поблизу с. Петровірівка на автошляху Київ – Одеса через перемети та ожеледицю застрягло близько 100 великогабаритних машин протяжністю близько 4 км. На дорогах посилено працюють надзвичайники і поліцейські, які допомагають водіям.

В Київській області також обмежено рух вантажних транспортних засобів на дорогах державного значення.

В Полтавської області введено обмеження руху на автомобільній дорозі Київ - Харків для вантажних автомобілів від кордону з Харківською областю до кордону з Київщиною в напрямку Києва.

Складна ситуація також фіксується на дорогах Черкаської та Кіровоградської областей, але, згідно з повідомленням «Укравтодору», проїзд усіма дорогами держзначення в цих областях забезпечений.

Крім цього, на всіх дорогах державного значення забороняється рух великовагових транспортних засобів та пасажирських автобусів

Але у ДСНС попереджають: у найближчі дні покращення чекати не слід, погодні умови погіршаться, а сильні снігопади продовжаться.

На дорогах  очікується ожеледиця. Негода може призвести до порушення та припинення руху транспорту,  відключення енергопостачання населених пунктів. А у Закарпатській та Івано-Франківській областях попереджують про лавини.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X