Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Кишіло тарганами і щурами: у Харкові у матері забрали 3-ох дітей, яких вона невідомо чим годувала. ВІДЕО

У Харкові троє маленьких дітей жили у квартирі, захаращеній горами сміття і харчувалися чортзна чим. І хто знає, скільки це би продовжувалося і чим закінчилося, якби не випадкові перехожі.

Люди почули, як на другому поверсі будинку по вулиці Римарській плаче дитина та кличе на допомогу.

Небайдужі спробували подивитися, що трапилося, однак не змогли потрапити до помешкання через завали сміття у під’їзді. Про випадок повідомили у поліцію. Там відреагували.

На місце виїхали поліцейські, представники служби у справах дітей, центру соціальних служб сім’ї та молоді. Фахівці вжахнулися, коли спробували пробратися.

Діти мешкали в антисанітарних, небезпечних для життя умовах, у  під’їзді і квартирі були гори із сміття, помешкання кишіло тарганами і щурами. Також у квартирі було відрізано водопостачання та водовідведення.

Правоохоронці з’ясували, що в оселі мешкають 57 та 30-річні жінки та троє дітей 2, 6 і 11 років.

Щодо старшої дівчинки до поліції  вже надходили листи з відділу освіти про те, що дитина ще з 2017 року не ходить до школи. Також надходила інформація зі служби у справах дітей про вказану сім’ю, діти якої опинились у складних життєвих обставинах.

Натомість сусіди розказали жахливі речі: що родина утримує 5-ох собак, яких ніколи не вигулюють на вулиці. Почали навіть ширитися мотороші чутки, начебто дітей годували собачатиною, а тварин вони для цього розводили спеціально А місцевим блогерам навіть вдалося це зафіксувати на відео.

Одна із сусідок також розповіла, що давно скаржилися на родину. А ще - що соціальні працівники про все знали, але не вживали ніяких заходів. При тому, що непридатні до життя умови у згаданій квартирі є вже близько10-ти років, пише "Обозреватель".

Із ЗМІ стало відомо, що всього у родині було п'ятеро дітей.

Як з'ясували журналісти, в 2009 році жінка народила старшу дочку, через 5 років - сина Мішу, а в 2016 році - ще одну дівчинку. Наступного року вона з дочками поїхала з Харкова, хлопчик залишився у співмешканця, який через суд встановив батьківство і зараз самостійно виховує малюка.

Про це повідомляє видання Newsroom з посиланням на джерела в соцслужбах.

В Одесі, куди поїхала жити харків’янка, у 2019 році в неї народилися доньки-двійнята. Одна з дівчаток через 5 місяців померла. За фактом смерті дитини було порушено кримінальну справу, проте слідство не знайшло складу злочину. Тіло дівчинки досі перебуває в Одеському обласному бюро судмедекспертизи, за нею ніхто так і не прийшов. Мати не визнає смерть дочки і вважає, що її викрали, хоча з цього приводу до правоохоронних органів не зверталася.

Спочатку поліцейські забрали з небезпечного середовища 11-річну дівчинку.  А 26 січня - ще 2-річного хлопчика та 6-річну дівчинку. Дітей направили до дитячої лікарні. На щастя, стан їхнього здоров'я задовільний.

Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження. Справу розслідують за фактом злісного невиконання батьківських обов'язків. Горе-матері загрожує до 5-ти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Згодом стало відомо, що прокуратура також розлсідує неналежне виконання обов’язків посадовими особами, які мають займатися захистом прав дітей.

Втім, відомо, що комісія з питань захисту прав дитини ще в лютому 2020 року подала позов до суду з вимогою позбавити харків’янку батьківських прав.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X