Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Снігові замети вищі за авто та кілометрові затори: на трасі «Київ-Одеса» застрягли 300 машин. ВІДЕО

Україна оговтується від потужних снігопадів, які не припиняються другий день поспіль. Найбільше вхурделило на півдні країни.

Так, в Одеської області сніговий покрив вже вищий за авто. Про це розповіли в «Укравтодорі».

І хоча вже другу добу розчищення доріг регіону не зупиняється, сильний вітер миттєво створює перемети на автошляхах, котрі пролягають полями. Високі снігові кучугури виросли обабіч дороги « Болград – Кубей – Арциз».

У боротьбі зі сніжним циклоном об’єдналися дорожники, комунальники, та підприємці. До прикладу, техніка фермерських господарств допомагає очищувати дорогу між Арцизом та Болградом.

Тим часом на автодорозі "Київ - Одеса" через снігові замети виник затор із великогабаритних фур. Там застрягло близько 300 автомобілів.

Найбільш проблемною ділянкою залишається відрізок "Знаменка – Ревова" у напрямку Києва. Там спостерігаються перемети протяжністю близько 30-ти км.

Розблокувати проїзд, але лише для легковиків, вдалося аж на ранок п'ятниці. Наразі розчищено проїзд двох смуг у напрямку Одеси і забезпечено рух легкових автомобілів в обох напрямках. Втім, заборону на проїзд вантажівкам та пасажирським автобусам поки не надали.

На цій ділянці продовжують працювати фахівці та спеціальна техніка. Також для водіїв, які застрягли у дорозі,  співробітники ДСНС влаштували польову кухню. Сьогодні вранці приготували кашу і чай для водіїв вантажівок, які застрягли у снігових заметах на трасі "Одеса - Київ". На стоянці вантажівок, організованої в Любашівці, за гарячим харчуванням прийшли 150 автомобілістів.

В "Укравтодорі" запевнили, що станом на 29 січня транспортне сполучення на автомобільних дорогах державного та місцевого значення країни забезпечено.

Водночас, обмеження руху для великовагових автотранспортних засобів і пасажирських автобусів зберігається на автотрасах "Одеса - Рені" і "Одеса - Кучурган" на Одещині, а також "Кропивницький - Платонове" в Миколаївській області.

Всього з початку негоди рятувальники відбуксували 900 автомобілів, зокрема карети швидкої та автобуси, та надали допомогу майже 2-м тисячам громадян, зокрема трьом породіллям.

В Україні через негоду є також проблеми із електропостачанням. Майже 400 населених пунктів в 7-ми областях знеструмлено.

Тим часом снігопади тривають. Сніжить у Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській областях та м. Києві.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

X