Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Викладачка Більченко про скандал у Драгоманова: моя позиція не антиукраїнська, а антинаціоналістична. ВІДЕО

Викладачка кафедри культурології та філософської антропології столичного університету імені Драгоманова Євгенія Більченко прокоментувала «Магнолія-ТВ» гучний скандал, у який вона потрапила за критику мовного закону, і не тільки.

Нагадаємо, все почалося із того, що професорка, яка викладає культурологію і філософію, зробила пост на своїй сторінці у Facebook. Вона виказала своє незадоволення законом про українську мову в сфері обслуговування та назвала його «пухлиною», а Україну – «онкохворою американською колонією" з ознаками неонацизму.

Викладачі й студенти вишу відреагували на неоднозначні висловлювання Більченко щодо української мови, українців та України як держави.

На сайті опублікували офіційну заяву. Втім сама Більченко вважає, що на неї наговорюють і її зацькували за політичні переконання.

Про це вона заявила в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» на телеканалі «ЧП.INFO».

«Заява, яка містить на офіційному сайті – це відверта брехня, це наклеп на мою позицію, яка не містила антиукраїнських і антидержавних закликів, а те, що я вважаю, що цей закон є неприйнятним. Так, я вважаю, що це закон є неприйнятний. Моя позиція антинаціоналістична, тому що націоналісти вносять роздор в українське суспільство», - сказала вона.

Викладачка пояснила, що на лекціях студентам не говорила про українську проблематику, а лише наводила приклади.

«Я не викладаю україністику, я викладаю західноєвропейську філософію. Вважаю недоречним на курсах із глобалізму, критичної теорії, постмодернізму говорити на українську проблематику, якщо тільки не використовувати широкий спектр прикладів України до Америки, Європи та інших країн світу», - зазначила професорка.

Професорка також розповіла, чому переконана, що Україна – в полоні неонацизму і розповідає про це студентам.

«Якби ви читали Наомі Кляйн( канадська журналістка і соціолог – ред), Алена Бадью (французький філософ – ред) та Зігмунда Баумана (британський соціолог –ред), що в сучасних європейських філософів є приклади Молдови, України, Чилі як країн, де процвітає неонацизм. І я думаю, наші європейські колеги праві, в нас процвітає вуличний неонацизм, і боюся, що політичний і побутовий неонацизм. Так само, як кібербулінг і образи свого співбесідника», - підкреслила Євгенія Більченко.

Повну версію програми дивітьcя на ютуб-каналі "Магнолії-ТВ" за посиланням https://youtu.be/sBYXz2e2-Yw

До слова, про Євгенію Більченко відомо, вона закінчила Київський національний університет культури і мистецтв за спеціальністю "культуролог, викладач теорії та історії культури". Українська російськомовна поетеса, прозаїк, культуролог, філософ, перекладач, доктор культурології, кандидат педагогічних наук, професор кафедри культурології Факультету філософської освіти та науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова".

Саме себе називає "проклятим космополітом, російським поетом, українським громадянином, лівим філософом Європи, антиглобалісткою, анархісткою, постмодерністкою, пацифісткою і лузеркою. Пише російською та українською мовами. Активно захищає права так званого російськомовного населення України.

За антиукраїнську пропаганду, заперечення російської агресії та маніпулювання суспільно значущою інформацією є фігуранткою бази "Миротворець".

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

01 травня о 00:36 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на Харківському шосе. Загоряння сталося в квартирі на 5 повер...

На Львівщині було зафіксовано перших два випадки укусу змій. Зокрема, в реанімаційне відділення Яворівської центральної лікарні посту...

Напередодні, о 19:55 від, представників національної поліції до Служби порятунку  надійшло повідомлення про те, що в квартирі багат...

О 12:08 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу за адресою: с. Ненадиха, вул. Садов...

X