Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Скандальна викладачка Більченко поскаржилася, що її цькують та погрожують. ВІДЕО

Викладачка культорології та філософії Національного педагогічного університету імені Драгоманова Євгенія Більченко скаржиться, що її цькують і погрожують.

Про це вона заявила в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» на телеканалі «ЧП.INFO».

«Звісно я отримую погрози шкоди здоровю і безпеці, але навряд чи методом терору буде розвиватися українське суспільство, яке намагається, за ого ж словами, ввійти в Європу», - заявила професорка.

А все через скандал, який спалахнув після її висловлювань про Україну в цілому, українців та мовний закон.

Нагадаємо, науковиця розкритикувала закон про українську мову в сфері обслуговування та назвала його «пухлиною», а Україну – «онкохворою американською колонією з ознаками неонацизму.

Це викликало хвилю обурення як в патріотично налаштованих колах суспільства, так і в самому виші. На це відрегували студенти, одні вимагали звільнити викладачку за проросійську пропаганду, а деякі, навпаки, попросили їх самих відрахувати з вишу. Втім, на це Більченко відрегувала по-філософськи.

«Студенти, які висловили незгоду із моєю позицією, з точки зору демократичного суспільства мають на це абсолютне право, і такий плюралізм я вітаю. З другого боку, ці студенти не бачили мене в очі, і я в них не викладала, за винятком однієї дівчини, у якої я викладала недовго. Натомість, наразі маємо 40 підписів студентів різних курсів, у яких я читаю з 1-го по 6-ий курс і вони вже спрямовані на імя ректора», - повідомила вона.

Сама Більченко вважає, що за законом її не можуть звільнити лише за те, що має власну думку. І навіть звернулася до президента.

Ректор університету наразі не звільнив Більченко. Питання виноситимуть на засідання вченої ради. Сама ж викладачка вважає, що він перебуває «під тиском радикалів».

Повну версію програми дивітьcя на ютуб-каналі "Магнолії-ТВ" за посиланням https://youtu.be/sBYXz2e2-Yw

До слова, про Євгенію Більченко відомо, вона закінчила Київський національний університет культури і мистецтв за спеціальністю "культуролог, викладач теорії та історії культури". Українська російськомовна поетеса, прозаїк, культуролог, філософ, перекладач, доктор культурології, кандидат педагогічних наук, професор кафедри культурології Факультету філософської освіти та науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова".

Саме себе називає "проклятим космополітом, російським поетом, українським громадянином, лівим філософом Європи, антиглобалісткою, анархісткою, постмодерністкою, пацифісткою і лузеркою. Пише російською та українською мовами. Активно захищає права так званого російськомовного населення України.

За антиукраїнську пропаганду, заперечення російської агресії та маніпулювання суспільно значущою інформацією є фігуранткою бази "Миротворець".

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

X