Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

З місця події: у Києві активісти вимагають закрити ще один телеканал, відбулися сутички. ВІДЕО

Представники націоналістичних організацій вимагають закрити ще один український телеканал. Сьогодні у Києві активісти зібралися на вулиця Жилянській, де знаходиться телеканал «Наш».

Там побувала і знімальна група "Магнолія-ТВ".

Активісти вважають, що в ефірі цього медіа звучить російська пропаганда, що становить небезпеку для країни у період війни із Росією.

Також мітингувальники схвально відгукнулися про рішення РНБО вимкнути NewsOne, ZIK, 112 з ефіру та пообіцяли стежити, аби канали дотримувались правил.

Втім, акція протесту спокійно не пройшла. Активісти зробили спробу підійти ближче до будівлі телеканалу, але їх не пустили правоохоронці, мотивуючи тим, що у заявці на акцію була вказана інша адреса.

Мітингувальники пішли на штурм кордону правоохоронців, але отримали відсіч, через що відбулися сутички. 

Не обійшлося і без постраждалих. Щонайменше 6-ти людям знадобилася медична допомога. Серед них поліцейські, активісти та журналісти. Активісти поскаржилися, що поліція застосувала сльозогінний газ.

Організатори акції кажуть про 5-ох затриманих.

Мітинг наразі проходить під посиленим контролем поліції. Дорогу на цій ділянці перекривали.

В ефірі телеканалу «Наш» вже заявили, що подібні заходи є тиском на пресу і загрозою журналістам.

Раніше стало відомо, що генеральний продюсер каналу Євген Дудник вирішив покинути проект. На своїй сторінці в Facebook він написав, що рішення виявилося вимушеним, проте конкретну причину не назвав.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 2 лютого підписав указ про запуск рішення Ради національної безпеки, згідно з яким проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака були введені санкції терміном на 5 років. Обмеження поширюються на телеканали 112 Україна, NewsOne і ZIK, які належать політику.

В ніч з 2 на 3 лютого провайдери кабельного телебачення та інші сервіси почали відключати потрапили під санкції телеканали.

Подробиці  дивіться у  випуску новин о 19:00  на телеканалі «ЧП.INFO».

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X