Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Сніг по коліна, на дорогах - затори, ДТП і БТРи: Україна у полоні снігопадів. ВІДЕО

Україну вже другий день продовжують атакувати рясні снігопади та хуртовини, а деяких регіонах навіть крижані дощі.

У 7-ми областях обмежений рух транспорту, майже 300 населених пунктів в 12 областях залишилися без струму через негоду, а у великий містах таких, як: Київ, Львів та Харків — затори.

На Півночі України та в Харківській області спостерігається значний сніг та заметіль, в центральних областях – велике налипання мокрого снігу, ожеледиця.

У Закарпатській і Кіровоградській областях — сніг із дощем, у Дніпропетровській та Полтавській — крижаний дощ, а в Івано-Франківській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій областях — дощі.

Рятувальники відносять такі надскладні погодні умови до першого рівня небезпеки – жовтого. На дорогах в таку несприятливу погоду збільшується кількість аварій, водіям радять не виїжджати на власному транспорті. При цьому існує велика ймовірність порушення руху на окремих ділянках доріг аж до повного припинення автотранспорту.

У Київській, Житомирській, Рівненській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській та Волинській областях обмежили рух великогабаритного транспорту у зв’язку із снігопадами.

А у Вінниці та Чернівцях через негоду не працюють аеропорти. Укразалізниця повідомила про готовність працювати в посиленому режимі та обіцяє «можливість виїхати із засніжених регіонів», якщо там будуть проблеми з літаками та іншим транспортом.

Через складну погоду в Києві з самого ранку спостерігаються величезні затори. Найскладніше проїхати по центру столиці, також практично зупинився рух на мостах в напрямку правого берега. Причина заторів - сильний снігопад, а також спричинені ним численні ДТП. Про це свідчать дані Google Maps.

У соцмережах повідомляють, що після потужного снігопаду кияни відкопували сьогодні свої автівки із заметів. Щоб дістатися до роботи, багатьом довелося годинами чекати на транспорт на зупинках. Автобуси і тролейбуси, які вийшли на маршрут, були переповнені. Столичний громадський транспорт рухається без дотримання графіка. На всіх видах введено оперативне положення.

Через ожеледицю в столиці за добу травмувалось майже 240 людей, з них 25 дітей.

При цьому із вчорашнього дня до Києва заборонений в'їзд вантажівок. В «Укравтодорі» повідомляють, що загалом у місцях стояння уздовж доріг залишаються 3 030 вантажівок.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заявляє, що найближчими днями великогабаритному транспорту буде дуже складно в'їхати до Києва, бо «фури стали в 3 ряди, тобто фактично було заблоковано в'їзд". Також він звернувся до всіх водіїв і попросив перепланувати свої поїздки, щоб максимально не користуватися приватним транспортом у ці дні.

На дорогах тим часом працюють рятувальники та дорожники, які витягають із снігових заметів авто, зокрема швидкі та автобуси, допомагають водіям. Також працюють пункти обігріву. На в'їздах до Києва ДСНС їх розгорнуто 8.

Всього на боротьбу з негодою, що вирує у західних областях та на правобережжі України задіяно Понад 2000 одиниць спецтехніки та 2077 робітників.

Київські поліцейські також звітують, що допомагають водіям витягати машини із снігових заметів та розчищати сніг на території навчальних закладів столиці. Для рятувальних заходів задіяні  навіть бронетранспортери.

Через негоду зросла кількість ДТП на дорогах. За минулу добу на Київщині сталося майже 60 аварій, а у самій столиці майже 250.

У КМДА закликали за можливості залишати дітей вдома, хоча дитячі садочки та школи мають працювати.

Українців просять не використовувати власні авто під час снігопаду, а також не лишати машини на узбіччях, у крайніх смугах доріг. За можливості, під час руху надавайте перевагу на дорогах спецтранспорту, який очищає вулиці.

У Гідпромедцентрі попереджають, що такі погодні умови протримаються ще протягом тижня, а морози будуть до мінус 20 градусів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

До Миргородського райвідділу поліції надійшло повідомлення від працівників швидкої допомоги про смерть дитини. Тіло 13-річного хлопчика ...

X