Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

ДБР повідозрює посадовців ДСНС Луганщини, що ті гасили масштабні пожежі тільки «на папері»

ДБР повідомило про підозру трьом посадовцям ДСНС на Луганщині. Надзвичайникам інкримінують підробку актів гасіння масштабних пожеж, які вирували у краї влітку, а потім знову спалахнули восени минулого року.  

В ДБР стверджують, що гасилися пожежі лише «на папері».

За даними слідства, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали.

За даними слідства ГУ ДСНС у Луганській області вирішили підправити статистику та через деякий час після пожежі склали акти про пожежу, так би мовити заднім числом.

ДБР встановлено, що посадові особи вносили неправдиві дані в офіційні документи щодо керівників гасіння пожежі, сил та засобів, начебто залучених до роботи.

Нагадаємо, на початку липня 2020 року на території садівничого товариства №5 «Озеро Вовче» в Новоайдарському районі Луганської області виникли масштабні пожежі, внаслідок яких у вогні загинули троє людей, знищено житлові будинки, господарчі споруди та інше майно.

Тоді основні версії від поліцейських були підпал або необережне поводження з вогнем. Втім, створена радою тимчасова комісія, яка запідозрила, що  органи місцевого самоврядування та керівництво ДСНС у службовій недбалості, через що виникла сама небезпека загоряння лісу, розкраданні палива та бездіяльності під час самої стихії.

Втім, слідство ще триває.

У разі доведення вини посадовцям загрожує, я мінімум, штраф від 2 000( 34 тис. грн – ред)  до 4 000 ( 68 тис. грн – ред) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3-ох років, з позбавлення права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X