Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Спали на землі навіть діти: близько 180 українських туристів застрягли на Занзібарі. ВІДЕО

Вже третю добу близько 180 українців не можуть повернутися додому із Занзібару, що в Танзанії поблизу берегів Африки.

Йдеться про рейс PQ6972 авіакомпанії SkyUp. Він мав вилетіти до Києва 13 лютого о 12:50 за місцевим часом.

Як повідомив спікер МЗС Олег Ніколенко у Twitter, справа в тому, що поламався літак. А МЗС України та посольство в Кенії працюють з туроператором, щоб він забезпечив громадян належними умовами перебування на час затримки та якомога швидше вирішив питання їхнього повернення".

Тим часом українські туристи через соцмережі повідомляють, що спочатку не всім забезпечили готель, деяким довелося спати просто неба. А ті, кому житло таки надали, скаржились на погані умови, начебто жили в антисанітарії та поруч із борделем.

Дві українки, які застрягли на острові Занзібар (Танзанія), записали відеозвернення, в якому закликали українських депутатів і ЗМІ вплинути на ситуацію та посприяти їх поверненню додому. Дівчата стверджують, що їм ніхто не дає ніякої точної інформації щодо того, коли або як вони зможуть повернутися в Україну. Ролик опублікував  PavlovskyNews.

За їхніми словами, серед 180 застряглих у Занзібарі є маленькі діти, літні люди та хворі, яким потрібні ліки, зокрема сердечники, у яких закінчуються препарати.

Згодом туристи розповіли, що у понеділок 15 лютого пасажирів все ж стали розвозити в інші готелі групами по 20-30 людей.

Однією із застряглих у Занзібарі стала й Анастасія Зінченко, більш відома як "дівчина із собачкою з Ухані". Там вона відпочивала в компанії Максима Соколюка, керівника Держміграційної служби України, з яким вони перебувають у стосунках із лютого 2020 року.

Пізніше зʼявилася реакція на історію і з боку авіакомпанії SkyUp Airlines. Вони зазначили, що літак в Україну не вилетів за розкладом через технічні причини. За їх словами, уже через кілька годин літак міг летіти, однак потрібно було внести зміни в маршрут і отримати відповідні дозволи від країн, чиї кордони перетинаються.Наразі для пришвидшення вирішення питання до переговорів приєдналася Державіаслужба України.

Труднощі з поселенням пояснюють високим сезоном на Занзібарі, а затримку з вильотом - коронавірусними обмеженнями, через які складно організувати новий рейс. Однак наразі всі розселені в окремих номерах до 16 лютого.

За словами представників SkyUp, якщо компанія не зможе отримати всі необхідні дозволи на виліт протягом 15 лютого — пасажирів відправлять до Києва іншим рейсом.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Об 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання в одному з помешкань багатоповерхівки, розташованої на вулиці Покр...

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

X