Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Скандал щодо християнської етики у школі: це дискримінація дітей інших віросповідань,- «БАТЬКИ SOS». ВІДЕО

Міністерство освіти хоче ввести новий предмет у шкільну програму і зобов’язати українських школярів вивчати християнську етику.

У громадській організації «Батьки SOS» забили на сполох, а особливо обурилися, коли побачили у електронному реєстрі уже затверджені підручники для предмета «Курси морального спрямування» під назвою «християнська етика».

На думку співголови «БАТЬКИ SOS» Олени Парфьонової, не зважаючи на благородну мету, це дискримінуватиме дітей іншого віросповідання.

«Такі  курси порушують багато норм локального законодавства, І переш за все це питання Конституції, а стаття 24, яка гарантує громадянам конституційні права і свободи і гарантує всі громадяни України є рівними, не зважаючи на ознаки раси, політичних чи релігійних переконань. А питання віри  - це особиста справа дитини, і не можна вводити курси в заклади середньої освіти, що хтось буде дискримінований», - сказало вона.

Активістка розповіла, до яких проблем може призвести у школі, якщо дитина не відвідуватиме такі курси за релігійним чи іншим переконанням.

«Коли ці курси є у варіативній частині, ми зараз цю бачимо дискримінацію. До нас і зараз звертаються батьки, які кажуть, що ці предмети є у розкладі  не першими і останніми, щоб дитину не відводити до закладу освіти, а наприклад у середину розкладу, таким чином дитина залишається, якщо батьки не згодні, щоб дитина відвідували предмет, в коридорі, в їдальні, в бібліотеці і абсолютно невідомо як здійснюється безпека дитини, адже заклад освіти відповідає за безпеку дітей у школі», - зазначила Олена Парфьонова.

Подробиці  дивіться у черговому випуску "ЧП-ДНЯ" на телеканалі «ЧП.INFO».

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

X