Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

На Житомирщині 16-річний юнак після невдалого побачення не згадав, як опинився посеред річки. ФОТО

На Житомирщині поліцейські врятували 16-річного юнака, який ледь не замерз на смерть після невдалого побачення. Його змерзлого уночі у м. Новограді-Волинському знайшли поліцейські на мілині посеред річки Случі.

Близько півночі 17 лютого до поліції зателефонувала схвильована жителька райцентру. Жінка повідомила, що її син пішов на прогулянку і вже кілька годин не виходить на зв'язок.

Правоохоронці встановили, що того вечора парубок вирушив на побачення з дівчиною, однак спілкування закінчилось близько 22 години. Пара посварилась: юначка пішла додому, а хлопець побрів убік залізничного моста через річку. Проте вдома він так і не з’явився.

На тривожні відомості миттєво зреагували правоохоронці. Оскільки місцевість засипало снігом, доїхати безпосередньо до моста машиною можливості не було. Тому поліцейські дістались туди пішки по залізничних коліях. Біля моста вони побачили свіжі сліди взуття і куртку, в яку за прикметами був одягнений наш юнак. Покликали – і  почули у відповідь крики про допомогу.

Голос лунав з-під мосту. Коли правоохоронці спустились з пагорбу до берега, побачили парубка: він сидів на острівці посеред річки, скоцюблений від холоду.

Щоб витягнути скутого холодом хлопця на берег, правоохоронці здійснили ризиковану рятувальну операцію.

Але поліцейські не могли дозволити собі втрачати час і обережно крок за кроком дістались до безпорадного юнака по льодовій поверхні. У якийсь момент на одній з ділянок старший лейтенант поліції і сам потрапив у прогалину, але швидко за допомогою колеги вибрався з пастки.

У хлопця зуб на зуб не потрапляв, він був у шоковому стані і закляк на морозі. На нього одягли куртку і швидко повідомили про знайду медикам. Однак до рятівних автомобілів потрібно було ще пройти шлях у зворотному напрямку.

Тож, підтримуючи юнака, правоохоронці подолали відстань до 1,5 км по льоду і снігу в коліна. Наверху їх зустріли лікарі «швидкої». Поліцейських оглянули на місці, а хлопця терміново доставили до лікарні і госпіталізували. Сам же врятований не зміг чітко пояснити, як опинився посеред річки на мілині.

Нині юнак у лікарні, його здоров’ям опікуються медики. За словами лікарів, юнакові добряче пощастило, що його так швидко розшукали, адже шансів діждатися ранку і вибратись з халепи самотужки у нього майже не було. Наразі життю 16-річного підлітка нічого не загрожує.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

X