Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Рівненщині перевізника боєприпасів затримали через 3 роки після скоєння злочину. ФОТО

Двоє жителів Житомирської області наприкінці квітня 2017 року в автомобілі перевозили боєприпаси, коли їх у селі Рокитне зупинили поліцейські.

Поліцейські встановили, що 32-річний житель Житомирської області, разом із 33-річним напарником добровільно проходили службу в зоні АТО, зокрема на території Донецької області. За той час обоє зібрали частину боєприпасів, які їм там видавали, та передали у наплічнику через невідому особу знайомому на Рокитнівщину.

Після АТО чоловіки зібралися відвезти вибухонебезпечні предмети додому — в Олевський район.

28 квітня 2017 року поліцейські у селі Рокитне зупинили автомобіль «Chevrolet Aveo» під керуванням мешканця Житомирщини. Під час поверхневого огляду автівки правоохоронці виявили та вилучили 1295 патронів та десять гранат.

Згідно із висновком судово-балістичної експертизи вилучені патрони — боєприпаси вогнепальної стрілецької зброї та придатні для стрільби. Також відповідно до висновку вибухотехнічної експертизи сім боєприпасів являються наступальними осколковими ручними гранатами РГД-5 та три — оборонними осколковими ручними гранатами Ф-1.

Слідчі за незаконне перевезення боєприпасів обом зловмисникам повідомили про підозру. Перебуваючи за ґратами за скоєне незаконне заволодіння автомобілем, 33-річний житель Житомирщини отримав додаткових п’ять років колонії.

32-річний поплічник почав переховуватися від органів досудового розслідування, тож повідомлення про підозру вручили його матері.

А днями працівники карного розшуку відділення №2 (Рокитне) спільно із Надвірнянськими оперативниками розшукали зловмисника у місті Надвірна Івано-Франківської області. Там він проживав разом із співмешканкою та її дітьми.

Слідчі підготували клопотання до суду про обрання 32-річному підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.  Суд задовольнив його частково, обравши йому цілодобовий домашній арешт без електронного засобу контролю.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від трьох до семи років.

За матеріалами ВК ГУНП у Рівненській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Подія сталася у місті Білгород-Дністровський.  У поліцію та «швидку» звернулися містяни, які виявили на одній з вулиць збитого 6...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пору...

X