Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Банду зухвалих квартирних крадіїв затримала поліція Донеччини

Злочинне «тріо» діяло на території Краматорська та Слов’янська та мало чітку керовану організацію. Співробітники управління карного розшуку одночасно затримали усіх учасників групи та провели обшукові заходи, за результатами яких вилучили речові докази. Наразі кожному зі зловмисників обрано запобіжний захід. Процесуальне керівництво по справі здійснює прокуратура м.Краматорськ.

Організатором серії квартирних крадіжок є 35-річний мешканець Краматорська, який раніше неодноразово був засуджений за майнові злочини, в тому числі й за тяжкі. Чоловік спеціалізувався на віджимі пластикових вікон, а тому, опинившись на волі, сколотив групу з трьох осіб. Один її учасників – поплічник основного фігуранта за минулими злочинами.

Підозрювані підійшли до «справи» серйозно – визначили ролі, склали план та вжили, здавалось би, усіх конспіративних заходів. Квартири обирали на нижніх поверхах, а щоб дістатися до другого – використовували будівельну розкладну драбину. Але перед тим, як потрапити всередину помешкання, один із товаришів здійснював моніторинг протягом тижня та складав відповідний графік відвідування квартири господарем – для подальшого планування злочину.

Кожна з трьох доведених крадіжок – це чи не сотня тисяч збитку для потерпілих, оскільки злочинці викрадали лише коштовні речі.

Аналізуючи крадіжки на Донеччині, розшуковці знайшли один і той же «почерк» на ряді з них та почали документування злочинів. Було зрозуміло, що діяла не одна людина, до того ж – не новачки. Провівши ряд оперативних заходів, особи усіх зловмисників були встановлені.

Наступного дня після вчинення чергової крадіжки одночасно за трьома різними адресами було затримано усіх учасників групи. У кожного з них проведено санкціоновані обшукові заходи. Вилучено частину викраденого майна.

Розпочато досудове розслідування за ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Принципова позиція прокуратури – подальша перекваліфікація злочинів на частину 5 у зв’язку із завданими збитками.

Наразі відносно організатора обрано запобіжний захід – арешт, ще двоє поплічників чекатимуть на вердикт суду під домашнім арештом.

За матеріалами ВК ГУНП у Днецькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ідентифікація воєнних злочинців рф — розвідники визначили, хто обстрілює Україну крилатими ракетами. СПИСОК Оперативники та аналітики...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харкову не зафіксовано. Артилерійс...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилис...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій обла...

Станом на зараз, поліцейський та правопорушник перебувають у лікарні, де їм надається медична допомога. Внаслідок вибуху 37-річний пр...

X