Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

На Чернігівщині 17-річний хлопець вночі заблукав у лісі і ледь не замерз на смерть, якби не відчайдушні патрульні. ФОТО

Поліцейські Чернігівщини врятували життя юнакові, який загубився у лісі і лише дивом залишився живим.

Патрульні сектору реагування поліції подолали сім кілометрів по пояс у снігу через поле та ліс, світили ліхтариками з мобільних телефонів, але до ранку встигли відшукати живим дуже змерзлого 17-річного хлопця.

Інформація про те, що холодної зимної ночі хлопець з села Піски пішов у бік лісу і не повернувся, надійшла до поліції на початку четвертої години ранку. Бабуся розповіла, що її онук зник близько опівночі.

Додому до родини одразу виїхали патрульні з Ніженщини. Оскільки вся Чернігівська область нині рясно вкрита снігом, поліцейські планували знайти хлопця по слідах. Справді було видно, що від свого дому хлопець пішов навпростець через поле до лісу.

За словами патрульного Максима Пономаренка, він з напарником Дмитром Харченком та слідчо-оперативною групою кинулися пішки навздогін. Використання службової автівки на півметровій сніговій цілині було виключене.

Коли патрульні «взяли слід», одразу попросили чергову частину дати підкріплення. У полі було дуже холодно, вітром замітало сліди, але поліцейські були налаштовані знайти хлопця будь-що.

В одному місці сліди розходилися у дві сторони, тому поліцейські розділилися зі слідчо-оперативною групою. Хлопець блукав колами то в полі, то в самому лісі, то виходив з лісу, то знову заходив.

Зрештою, за декілька годин пошуків патрульні побачили вдалині людський силует. Хлопець уже досить довго пролежав на снігу. На щастя, був живий і притомний, проте неспроможний самостійно рухатись. Він одразу розповів, що не відчуває ніг.

Поліцейські миттєво повідомили лікарям про хлопця з переохолодженням. Та щоб доставити пацієнта у медичний заклад, слід було спочатку добратися до місця, куди могла під’їхати автівка. А це — 7 кілометрів снігової цілини.

Поліцейські брали хлопця під руки та по черзі вели його, час від часу розтираючи руки та ноги. Вони самі вже змерзли, понабирали у взуття снігу, у правоохоронців розрядилися телефони з ліхтариками, але вони мали врятувати хлопця, життя якого висіло на волосині.

Патрульним автомобілем поліції парубка негайно доставили до Бахмацької центральної районної лікарні. Лікарі поставили йому діагноз: загальне переохолодження та обмороження ніг.

Спочатку навіть розглядалася ймовірність ампутації нижніх кінцівок пацієнта. Однак цієї страшної перспективи хлопець таки уник. Як визнали медики, ключову роль відіграла відчайдушна рішучість та грамотні дії поліцейських при порятунку юнака.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X