Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Подробиці затримання дуета телефонних шахраїв повідомила поліція Тернопільщини. ВІДЕО

Близько п'ятдесяти тисяч гривень та ювелірні прикраси заробили за один день шахраї. Жертвами зловмисників стали двоє тернополян пенсійного віку.

- Шахрайські дії полягали в тому, що невідомі особи телефонували впродовж дня на стаціонарні телефони потерпілих та повідомляли неправдиву інформацію, - розповідає старший слідчий Тернопільського районного управління поліції Ірина Туцька.

У Тернопільське районне управління поліції звернувся місцевий житель. Він повідомив, що цього дня близько опівдня до його матері зателефонував невідомий, представився працівником поліції та повідомив про нещастя. Додзвонювач розповів пенсіонерці, що її син потрапив до лікарні у важкому стані. Для лікування потрібні гроші.

Жінка віддала усе, що мала, а це - 42 тисячі гривень. Гроші передала невідомому, який прийшов за вказаною адресою.

В таку ж пастку того дня потрапила ще одна пенсіонерка. Їй о 19:30 зателефонував невідомий і повідомив, що донька потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, наразі в лікарні і потрібні кошти на ліки.

Жінка також наручно віддала чоловікові 8 тисяч гривень та ювелірні прикраси. Невідомий, який прийшов по кошти, представився помічником прокурора.

За словами заступника начальника сектору відділу кримінальної поліції Тернопільського районного управління поліції Віктора Демчана, проведеними оперативно-розшуковими заходами правоохоронці вийшли на слід шахраїв. 

- Злочинці під час того, як вчиняли дані правопорушення, враховуючи похилий вік потерпілих осіб, входили в їхню довіру. Потерпілі не могли правильно оцінити ситуацію, перевірити її, передзвонити до родичів, які начебто потрапили в аварію. Тому віддавали всі гроші, які були дома та ювелірні вироби.

Підозрювані -жителі Одеси 25-ти та 27-ми років. До Тернополя приїхали, аби підзаробити на довірі пенсіонерів. Раніше в поле зору правоохоронців чоловіки не потрапляли.

За матеріалами ВК ГУНП у Тернопільській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Тернопільська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X