Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

В Україну прибула перша партія вакцини від коронавірусу. ФОТО

Літак із першими 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield) приземлився в Україні.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Вантажний літак з вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield) приземлився в Україні. Перша партія в півмільйона доз отримана. Зараз терміново розмитнюємо вантаж і вакцина одразу поїде в регіони, щоб ми почали робити щеплення відповідно до першого етапу вакцинації", - написав він.

Нагадаємо, напередодні, 22 лютого, МОЗ України зареєструвало вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування.

Вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Її вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

На початку лютого уряд заявив, що Україна закуповує вакцину AstraZeneca, яку розробили в Оксофрдському університеті. Кілька днів тому стало відомо, що до України їде вакцина CoviShield. Як з’ясувалося, це індійський аналог вакцини AstraZeneca.

Минулого року компанія уклала угоду з Індійським інститутом сироваток Serum Institute of India на виробництво своєї вакцини від ковіду, щоб "допомогти країнам з низьким і середнім рівнем доходу", яка  отримала локальну назву CoviShield.

Вакцини AstraZeneca крім Індії виробляють також у Південній Кореї. Вакцини обох цих виробництв були схвалені ВООЗ.

21 лютого Міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Перші дози індійської вакцини вже отримали Бутан, Мальдіви, Непал, Бангладеш і М'янма.

В Україні, як і в усьому світі, першими щепитися від коронавірусу мають люди з груп ризику - медики, поліція, військові та люди з хронічними захворюваннями.

За підрахунками МОЗ, першочергової вакцинації в Україні потребують приблизно 21 млн людей. Саме стільки людей є у всіх цих групах ризику.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X