Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

МОЗ планує завтра розпочати вакцинацію від коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я планує розпочати вакцинацію від коронавірусу 24 лютого, як тільки перші вакцини прибудуть до областей.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу.

"Вакцинацію плануємо розпочати вже завтра (24 лютого – ред.) після доставлення перших партій з постійним нарощуванням потужностей і розгортанням якомога більшої кількості точок та пунктів щеплення", – сказав він.

Головний санітарний лікар уточнив, що наразі вакцину доставлено ​​на склад "Укрпромпостач", де відбувається вхідний контроль препарату.

Потім вакцину буде доставлено ​​в перші 6 областей на склади, звідки мобільні групи будуть перевозити її безпосередньо в установи охорони здоров'я.

"Завтра, з самого ранку, 11 автомобілів відправляться в подорож і будуть доставляти вакцину на обласні склади... Вакцинація починається після доставки вакцини", - сказав Ляшко.

Зазначається, що разом з вакцинами будуть видаватися шприци, бокси безпечної утилізації шприців, бланки інформованої згоди на вакцинацію та інформаційні матеріали.

Нагадаємо, 23 лютого літак з  першими 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу, індійським аналогом Oxford/AstraZeneca CoviShield,   приземлився в Україні.

Днем раніше МОЗ України зареєструвало вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування.

Першими вакцину від коронавірусу отримають Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька області та Київ.

Фахівці розповідають, що Щеплення CoviShield роблять двома дозами у руку. З інтервалом від чотирьох до 12 тижнів між першою і другою дозами.

Першими щепитися від коронавірусу мають люди з груп ризику - медики, поліція, військові та люди з хронічними захворюваннями.

За підрахунками МОЗ, першочергової вакцинації в Україні потребують приблизно 21 млн людей.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X