Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

З місця події: під ОП активісти на підтримку Стерненка кидалися вогнем у поліцейських, є затримані і поранені. ВІДЕО

У Києві під Офісом президента відбулась кількатисячна акція на підтримку одеського активіста Сергія Стерненка, якому сьогодні суд дав 7 років тюрми.

У гущі подій побувала знімальна група "Магнолії-ТВ".

Правоохоронці перекрили прохід до Офісу президента спецтехнікою та живим кордоном з поліції. Прихильники Стерненка, якого 23 лютого ув'язнив суд в Одесі, скандують "Аваков чорт", "Свободу Стерненку", "Разом і до кінця", "Київ вставай".

Протестувальники намагалися прорватися повз поліцію під ОПУ, правоохоронці виставили більше співробітників, щоб перекрити вхід.

Близько 40 хвилин тривали сутички між правоохоронцями та мітингувальниками. Після силових зіткнень протестуючі перейшли до вогненної атаки. У бік правоохоронців полетіло понад десяток фаєрів.

Силовики кількома підходами намагалися витіснити активістів: застосовували сльозогінний газ, деякі діставали гумові кийки. У відповідь мітингуючі зняли шлеми з двох правоохоронців на підпалили їх.

На місці події знімальна група «Магнолії-ТВ» бачила, що декілька людей зверталися за допомогою до медиків. За інформацією поліції, під час акції затримали близько 17 осіб.

Відомо, що хвиля протестів відбувалася у низці міст - у Львові, Житомирі, Харкові, Запоріжжі, Чернівцях, Дніпрі, Івано-Франківську, Тернополі, Черкасах, Одесі та інших.

Згодом у поліції повідомили, що під час сутичок на Банковій постраждало 27 правоохоронців. Їм надають медичну допомогу, а всіх доставлених до управління осіб опитали і відпустили.

Тим часом протестуючі анонсують на суботу о 12:00 безстрокову акцію протесту під ОП до того моменту, поки не відпустять Сергія Стерненка.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X