Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Справа Приватбанку: колишнього топменеджера взяли під варту із мільйонною заставою

Колишньому заступнику голови правління Приватбанку Володимиру Яценку, який підозрюється у розтраті, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід. Підозрюваного взяли під варту.

Таке рішення суд прийняв вночі 24 лютого. Про це повідомляється на сайті ВАКС. Трансляція засідання велася на його офіційному YouTube-каналі.

Запобіжний захід буде діяти до 22 квітня включно. Альтернативним заходом суд визначив заставу в розмірі 52 мільйони 210 тисяч гривен. Прокурори вимагали для обвинуваченого заставу в розмірі 137 млн ​​гривень.

Якщо за Яценка внесуть заставу, він повинен буде носити електронний браслет і не відлучатися з Дніпропетровської області без дозволу слідчого, суду і прокурора. Також він має утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у справі і свідками та здати на зберігання всі паспорти.

Нагадаємо, раніше НАБУ повідомило ексзаступнику голови правління Приватбанку Яценку про підозру у зловживаннях. Його зняли з літака, який летів до Відня (Австрія).

Адвокати Яценка пояснили, що він вилетів з Дніпра до Відня на плановий огляд у лікаря, але не назвали діагноз. З їх слів, довідку було видано австрійським лікарем ще 2 лютого. Крім того, стверджують, що  Яценко планував повернутися в Україну, оскільки 25 лютого він з дружиною і дітьми мав летіти на відпочинок на Мальдіви.

Серед іншого, адвокати акцентували на тому, що в їхнього підзахисного є проблеми із серцем, а тому йому особливо може загрожувати коронавірус. Втім суд все ж не враховував позицію захисників Яценка.

Про підозру також повідомили ексголові правління Приватбанку Олександру Дубілету і начальниці департаменту фінансового менеджменту, яка одночасно обіймала посаду першої заступниці голови правління пов'язаної з банком юридичної особи Олена Бичихіна.

Фігурантів підозрюють у "розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групи осіб, в особливо великих розмірах, та у службовому підробленні". В Офісі генпрокурора говорять про розтрату у 136 мільйонів гривень.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X