Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Рішення суду про заборону понад 400 інтернет-сайтів було ухвалене у неправомірний спосіб, - Геращенко

В МВС назвали неправомірною ухвалу суду про закриття понад 400 інтернет-сайтів. Як зясувалося, Голосіївський суд ухвалив рішення про заборону через скаргу Олександра Пана та його адвокатів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, вказаному громадянину не сподобалося, що про нього погано писали в різних ЗМІ.

"17 грудня 2020 року Олександр Пан звернувся в поліцію зі скаргою на нібито вчинення проти нього шахрайських дій. Поліція, після реформи кримінально-процесуального законодавства, зобов'язана за статтею 214 реєструвати будь-які заяви про вчинення кримінального правопорушення",- йдеться у повідомленні.

Після цього Олександр Пан і його адвокати звернулися в Голосіївський районний суд із вимогою накласти арешт на сотні інтернет-сайтів, які в різний час писали про нього", – пояснив Геращенко.

За словами заступника голови МВС, автоматична система визначила справу на суддю Катерину Плахотнюк, яка 4 лютого і винесла відповідне рішення.

"Після цього необґрунтоване рішення суду надіслали слідчому поліції і в Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації", зазначивши, що жодної реальної шкоди власникам інтернет-ресурсів не було завдано, крім "шкоди суспільній моралі",– додав Геращенко.

Він підкреслив, що поліція вже відкликала супровідний лист до Нацкомісії, а кримінальне провадження затребувано до Головного слідчого управління для проведення перевірки.

Нагадаємо, що в Україні в судовому порядку заборонили функціонування 426 сайтів, зокрема російських та українських засобів масової інформації. Серед них опинилися російське РБК, GitHub Gist, LiveJournal (ЖЖ), ресурси про криптовалюту.

Пізніше з'явилася реакція Міністерства цифрової трансформації і правоохоронних органів. Останні, як з'ясувалося, не зверталися до суду.

Геращенко запевнив, що в разі відсутності складу злочину провадження буде закрито, а щодо судді Плахотнюк має бути подано скаргу до Вищої ради правосуддя. Крім того, він додав, що із заявником буде проведено окрему бесіду.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X