Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Екскерівник прокуратури Київщини приховав злочин в інтересах колишнього нардепа і постане перед судом. ВІДЕО

Колишній керівник прокуратури Київської області постане перед судом за приховування злочину в інтересах колишнього нардепа.

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування. Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт.

Встановлено, що прокурори умисно вчасно не оскаржили ухвалу суду про умовно-дострокове звільнення колишнього народного депутата України, засудженого за умисне вбивство, від відбування покарання у зв’язку зі станом здоров’я.

Натомість екскерівник прокуратури Київської області вирішив прикрити і приховати дії своїх підлеглих, які вони скоїли в інтересах екснардепа, організував складання та видачу неправдивої апеляційної скарги на цю ухвалу суду. Для реєстрації апеляційної скарги у нібито встановлений законом строк він також організував несанкціоноване внесення до автоматизованої системи обліку роботи органів прокуратури неправдивих відомостей.

До учинення вказаних кримінальних правопорушень був залучений працівник поштового відділення, який допоміг підробити конверт поштового відправлення з відбитком поштового штемпеля.

Щоб приховати злочин підлеглих, посадовець здійснив завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення. Зокрема, документально створено видимість, що злочин скоїли не підлеглі прокурори, а працівники виправної колонії, які нібито незаконно випустили нардепа із закладу, де він відбував покарання.

Правоохоронці не називають прізвища екснардепа, якого покривав експрокурор, але ймовірно, йдеться про засудженого за вбивство Віктора Лозинського.

Чиновнику інкримінують злочини за 5-ма статтями Кримінального кодексу. Його обвинувачують в організації несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи, службового підроблення, приховуванні злочину, а також завідомо неправдивому повідомленні про вчинення кримінального правопорушення.

Колишньому прокурору загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X