Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Черкаського пенсіонера виправдали у справі щодо “повалення влади” через пост у «Фейсбуці»

На Черкащині виправдали пенсіонера, вчителя із 40-річним стажем Володимира Терещенка, якому інкримінували заклики до повалення влади за картинку у «Фейсбуці».

3 березня Чигиринський районний суд Черкаської області закрив кримінальне провадження у справі пенсіонера та звільнив його від кримінальної відповідальності. Про це повідоляє УГСПЛ на офіційній сторінці у "Фейсбук".

В ухвалі суду зазначено, що рішення прийнято на підставі “зміни обстановки” – статті 48 ККУ. Тобто суд визнав, що Терещенко перестав бути суспільно небезпечним.

Нагадаємо, у грудні 2020-го чоловіку вручили підозру щодо закликів повалення конституційного ладу через репост допису з  обуреннями діями влади, до якого була прикріплена картинка з кулеметом «Максим» - на сторінці пенсіонера у «Фейсбуці». До слова, ця публікація у соцмережі була зроблена ще у 2018-ому році.

Втім в СБУ зацікавилися персоною літнього чоловіка тільки через 2 роки та визнали чоловіка небезпечним для суспільства.

До слова, Володимир Терещенко – активний мешканець Чигирина, який виступав за збереження лісів Черкащини та проти будівництва птахофабрики. Володимир та його адвокатка Людмила Геращенко вважали позов СБУ переслідуванням через громадську діяльність.

На захист пенсіонера стали юристи черкаської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини і добилися закриття справи.

“Пів року був у стані стресу, через обшуки та обвинувачення. А ще й були люди, які раділи цьому. Але я дякую усім, хто мене підтримував. Судді відчули цю підтримку і дали належну оцінку подій”, – розповів колишній обвинувачений.

Володимир каже, що цей випадок навчив його уважно ставитися до публікацій у соцмережах. Проте Терещенко стверджує, що продовжуватиме громадську діяльність на теренах Чигиринщини.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Черкаська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X