Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Харкові засновник громадської організації виявився ватажком банди вимагачів. ВІДЕО

Організував діяльність угруповання засновник громадської організації. Разом з її членами займалися вимаганням коштів з підприємців, які надають послуги населенню з вивозу рідких відходів на території області. Правоохоронці задокументували кілька фактів їхньої злочинної діяльності. Двох осіб взято під варту.

Діяльність злочинного угруповання викрили оперативники управління стратегічних розслідувань у Харківській області та слідчі обласного управління поліції. Як з’ясували поліцейські, організував такий «бізнес» засновник місцевої громадської організації. Прикриваючись боротьбою зі свавіллям та захистом прав громадян, разом з іншими її членами обклали «даниною» місцевих підприємців. 

За кожен виїзд машини за межі міста підприємці повинні були сплачувати по 100 гривень. Надалі вони вирішили підняти «таксу» до 200 гривень. У разі відмови фігуранти погрожували підприємцям фізичною розправою та перешкоджали їх діяльності.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що залякуванням зловмисники змусили групу підприємців сплачувати їм щомісяця по 20 000 грн.

Оперативники та слідчі за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали організатора та одного з учасників угруповання одразу після отримання та розподілу між ними чергового «траншу» - 18 000 грн.

Загалом упродовж трьох останніх місяців вони одержали від асенізаторів 60 000 грн.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів та в їхніх автомобілях вилучили 47 000 грн, нарізний мисливський карабін, пневматичний та стартові пістолети з ознаками перероблювання, відстріляний корпус РПГ, GPS-трекери,  «чорнові» бухгалтерські записи.

Організатора та одного з учасників злочинного угруповання було затримано. Слідчі за погодження Харківської обласної прокуратури повідомили трьом зловмисникам про підозру.

Двом підозрюваним, яких безпосередньо затримали після отримання коштів, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Проводяться заходи для отримання доказів причетності інших учасників до протиправної діяльності.

За вимагання зловмисникам може загрожувати до семи років ув’язнення.

За матеріалами ВК ГУНП у Харківській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Нагадаємо, напередодні, близько 13:00, армія рф вдарила дроном по одній з центральних доріг міста поблизу з зупинкою громадського трансп...

За процесуального керівництва Синельниківської окружної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру за фактом незакінченого з...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 46 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 284 ви...

Ситуація на фронті залишається напруженою. Українські захисники дають відсіч натиску російських окупантів, посилюють нашу оборону та за ...

Ситуація на фронті залишається напруженою. Противник, використовуючи перевагу в кількості особового складу, продовжує атакувати наші поз...

X