Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Артисти, які «на підтанцьовках» у Путіна, не мають права називатися народними, - Мірошниченко. ВІДЕО

В Україні знову дискутують про позбавлення звань та нагород артистів, зокрема народних чи заслужених, за антиукраїнську позицію.

Так, російські артисти Філіп Кіркоров та Микола Басков, хоч неодноразово виступали в підтримку політики Володимира Путіна, їздять з концертами на окупований Крим і публічно підтримують антиукраїнську позицію, водночас мають звання народних артистів України.

Народний депутат 7 скликання, один із лідерів ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко вважає, що  звання «народних» і «заслужених» – це пережиток радянщини.

Про це він заявив в коментарі «Магнолія-ТВ».

 «Ці звання «заслужених» і «народних» - це взагалі рудимент, і він відгонить «совєтщиною». Якщо є такі звання, то вони мають бути гідними тих людей, яким вони присвоюються. На сьогодні я знаю, на жаль, багатьох митців, героїв, заслужених артистів, які соромляться цього звання, бо вони не хочуть бути поруч бути із такими людьми, які  схвалювали окупацію Криму, які «на підтанцьовках» у Путіна, в агресора, які не вважають Росію ворогом і намагаються зближувати так би мовити «братні народи», - зазначив він.

На думку політика, почесне звання «Народний артист України» мають отримувати лише ті, хто підтримує Україну та поважає її закони.

«Люди, які не знають історії, не мають поваги до себе і які не поважають закони України, вони не мають права називатися заслуженими і народними. Але разом  із тим треба переглядати в цілому систему будь-яких звань, в тому числі заслужених», - підкреслив Мірошниченко.

У проблематиці розбиралися наші журналісти. Подробиці  дивіться у черговому випуску "ЧП-ДНЯ" в блоці новин на телеканалі «ЧП.INFO».

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X