Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Біля берегів Румунії затонуло судно з українцями на борту, є загиблі і врятовані. ВІДЕО

У Чорному морі затонуло судно з українським екіпажем. Суховантаж «Волго-Балт 179» пішов на дно сьогодні поблизу румунського порту Констанци.

Рятувальники отримали аварійне повідомлення з корабля о 4:40 ранку.

Як повідомляє пресслужба компанії Grup Servicii Petroliere, яка бере участь в рятувальній операції, усі 13 членів екіпажу судна, чоловіки та одна жінка, громадяни України.

Операцію з порятунку моряків проводили за надзвичайно складних погодних умов – швидкість вітру становила 50 кілометрів на годину, а висота хвиль сягала 4-ох метрів.

Судно GSP Falcon зняло з тонучого суховантажу дев'ятьох з 13 членів екіпажу. На жаль, двоє моряків загинули, пошуки ще одного українця триває, його вважають безвісти зниклим.

10-ох членів екіпажу вдалося врятувати. У компанії повідомили, що врятовані моряки будуть перевезені до пасажирського причалу в порту Констанца після завершення рятувальної операції.

Як повідомляє портал Black Sea News, фактичним власником і оператором судна є українська компанія, зареєстрована в Миколаєві. Стверджують, що судно мало "чорну мітку", що означає дуже суттєві зауваження до технічного стану. Суховантаж був побудований ще у 1973 році, строк його експлуатації давно закінчився, передає «Суспільне».

Водночас як повідомив директор компанії "Сітранс", яка займалася технічним обслуговуванням судна, Михайло Геранін, на затонулому біля Румунії судні були моряки з Одеси та Одеської області. За його словами, "Волго Балт 179" був "у нормальному та робочому стані", крім того судно нещодавно ремонтували. Востаннє, за інформацією Гераніна корабель перевіряли орієнтовно наприкінці листопада.

Як повідомляє Hotnews.ro, корабель під прапором Коморських островів вийшов з російського порту Ростов-на-Дону і прямував до румунського порту Констанца. Судно затонуло приблизно в 70 морських милях від порту Констанца, швидше за все, через дуже сильний шторм.

На місце інциденту був відправлений корабель Artemis, що належить румунському Агентству з порятунку людського життя в морі (ARSVOM).

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

На Львівщині було зафіксовано перших два випадки укусу змій. Зокрема, в реанімаційне відділення Яворівської центральної лікарні посту...

Напередодні, о 19:55 від, представників національної поліції до Служби порятунку  надійшло повідомлення про те, що в квартирі багат...

О 12:08 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу за адресою: с. Ненадиха, вул. Садов...

Вранці до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі двоповерхового житлового будинку, розташованого на вулиці В...

До рятувальників звернулися стурбовані мешканці одного з районів міста Запоріжжя. Громадяни повідомили, що на дереві сидить котик. На...

X