Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Мінувальника мосту Метро відправили на примусове психіатричне лікування

Суд засудив до примусового психіатричного лікування ветерана війни на Донбасі Олексія Белька, який у вересні 2019 року заблокував рух на столичному мості Метро, погрожуючи його підірвати.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці юридичної компанії "Міллер", яка представляє інтереси Белька.

Підозрюваного визнано винуватим у вчиненні інкримінованих йому злочинів.

"До обвинуваченого застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним наглядом", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у компанії, попри те, що Бельку надаватимуть психіатричну допомогу у спеціалізованому закладі, він зможе самостійно, без супроводу медичного працівника, залишати палату, відділення та заклад.

"Таке рішення суд ухвалив, посилаючись на висновок повторної судово-психіатричної експертизи, призначеної за клопотанням нашого адвоката. Експерт зазначив, що наш клієнт потребує лікування у відповідному психіатричному закладі зі звичайним наглядом, попри те, що прокурор просив посилений.

В установі Олексій Белько пробуде щонайменше пів року.

"Після цього ми звернемося із клопотанням про проведення нової психіатричної експертизи", – наголосили адвокати.

Окрім того, суд повернув Бельку його майно, вилучене після вчинення ним правопорушення, зокрема, два автомобілі, банківські картки та мобільний телефон.

У компанії також додали, що суд залишив без розгляду цивільний позов Нацоліції щодо стягнення з Белька компенсації матіреальних збитків на суму 69 тисяч гривень за збитий дрон.

Нагадаємо, 18 вересня 2019 року озброєний карабіном Белько на автомобілі Opel заблокував рух на мосту Метро у Києві та погрожував його підірвати.

Через подію поліція на 4 години перекривала рух мостом для автомобілів і потягів. Белька вдалося затримати під час спецоперації силовиків.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

X