Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Це порушення прав дітей: омбудсмен прокоментував розкручений в "Інстаграм" роман юних блогерів

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба відреагував на скандальний інстаграм-роман двох дітей-блогерів, який збурив громадськість. Він вважає, що батьки юних блогерів, які постять відвертий контент із своїми дітьми у соцмережах, мають бути притягнені до відповідальності.

Про це дитячий омбудсмен написав на своїй сторінці у «Фейсбук».

«Особисто я вважаю неприпустимим та таким, що порушує права дітей, створення такого контенту за участі дітей. Це сексуалізує образ дитини та може призвести до втягнення тисяч дітей до сексуального насильства та експлуатації. Для мене такий контент  – аморальний та провокативний», - зазначив він.

Нагадаємо, у мережі здійнявся ґвалт через стосунки двох дітей, які діляться відвертими відео та світлинами своїх обіймів та поцілунків у соцмережах. Дівчинка – юна 8-річна модель, а хлопчик – 13-річний блогер.

Кулеба повідомив, що одразу звернувся МВС, Генпрокуратури, Кіберполіції, соціальних служб для встановлення фактів та відповідного реагування. Відомо, що в поліції вже розпочали розслідування. Справу розслідують як розповсюдження матеріалів порнографічного характеру. Батьків вже викликали на допит.

«Правоохоронці після встановлення фактів мають з’ясувати, чи є підстави для притягнення до відповідальності батьків або інших осіб, які можуть бути причетні до виготовлення такого контенту», - підкрелив він.

Дитячий омбудсмен вважає, що таким контентом батьки можуть самі наражати на небезпеку власних дітей, які ще не можуть критично оцінювати свої вчинки.

«Наслідки можуть бути руйнівними для цілого покоління. Це природно для дітей – копіювати поведінку інших і намагатися довести, що вони дорослі. Досить часто вони обирають оманливий шлях, щоб цього досягнути. Діти не можуть критично оцінити наслідки такої поведінки», -- наголосив він.

Кулеба закликав батьків бути мудрими та уважними до того, в яких соціальних мережах спілкуються діти, що вони публікують, за ким спостерігають. Хто є їхніми «кумирами». Від цього впливу залежить, якими вони будуть сформовані, і все їх подальше життя.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

“Від обміну до обміну”, “Третю весну росту без тата”, “Не мовчи – полон вбиває”… З такими гаслами сотні людей вийшли у Києві на мирну ак...

Бородянка – один з найбільш постраждалих населених пунктів на Київщині. Місцеві жителі розповідають, що на початку повномасштабного втор...

Пані Віторія стоїть на руїнах маминої хати у селі Мощун під Києвом і ледь не з сльозами на очах пригадує перші дні повномасштабної війни...

Жителі села Кухарі на Київщині, які майже з перших днів повномасштабної війни опинились в епіцентрі бойових дій, розповіли про пережиті ...

Посад-Покровське - один з найбільш постраждалих під час війни населених пунктів у Херсонській області. Колись красиве і квітуче село рос...

X