Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Сексуалізація дітей в Інтернеті – це не норма, - дитяча психологиня. ВІДЕО

Неприпустимим вважає відвертий дорослий контент із дітьми у соцмережах дитяча психологиня Ольга Копчинська.

Про це вона повідомила у коментарі «Магнолія-ТВ».

Мова йде про так звані стосунки  8-річної дівчинки і 13-річного хлопчика в Україні, про які вони розповідають у соцмережах. Мало того, у мережі також тиражуються світлини дітей у дорослому одязі і відвертих образах.  Їхній недитячі пости спровокували хвилю обурення в країні та зацікавили правоохоронні органи, там розпочали розслідування.

«Я помічаю експлуатацію і певною мірою психологічне, економічне і сексуальне насилля. Тому, що мати стосунки у 8 років – це не є нормою. У такому віці нормальні стосунки виглядають як дружба, коли хлопчики можуть, наприклад принести портфель дівчинки додому», - сказала дитяча психологиня.

За її словами, надмірна сексуалізації дітей у такому віці, хай навіть зрежисована дорослими, може відбитися на їхньому дорослому сексуальному житті та на їхньому емоційному і психологічному стані.

 « Коли йде сексуалізація дитини, вона сприймає це як норму, тому що у дитини такому віці не 100 % усвідомлена. В неї немає критичного мислення. Вона не може нести і розуміти наслідки своїх дітей. Тому, звичайно, це обовязок батьків. Це може призвести до того, що вона в цьому віці сприйме, що нормально сексуалізувати стосунки і показувати своє тіло. У дорослому віці це все може виглядати, що вона таким чином за рахунок свого тіла буде здійснювати всі свої мрії. А ми всі розуміємо, наскільки це нездорова ідея», - зазначила експертка.

Психологиня попереджає - зловживання гламурним, сексуалізованим образом небезпечне не лише для конкретної дівчинки-блогерки, але й для мільйонів її юних підписників.

«На це дивиться велика кількість людей, дивляться однолітки, оскільки в нашому сьогоденні це популяризується, багато хочуть бути блогерами, лайкерами і тіктокерами, коли раніше таких професій навіть не існувало», - зазначила психологиня.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X