Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Акція на підтримку Стерненка: затриманому учаснику заворушень під ОП загрожує до 7 років тюрми. ВІДЕО

Поліція Києва розслідує заворушення під Офісом президента, які відбулися під час акції протесту на підтримку активіста Сергія Стерненка, а також кваліфікували подію як хуліганство. 

Нагадаємо, 20 березня в день народження активіста Сергія Стерненка  в Києві під будівлею Офісу президента стартувала акція протесту. Спершу її учасники поводилися мирно, але незабаром закидали будівлю фаєрами.

Згодом окремі демонстранти підпалили табличку Офісу президента, розбили скло на дверях будівлі, а також розмалювали стіни і вікна графіті. Окрім того, протестувальники намагалися проникнути всередину ОП.

Згодом організатори акції біля Офісу президента заявили, що не планували бити вікна будівлі, а зробили це «поліцейські провокатори».

За словами правоохоронців, вони затримали "найбільш агресивного" учасника заворушень. Зазначається, що це 25-річний уродженець Вінницької області, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за статтею щодо незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. В поліції вважають, що саме цей чоловік вибив шибки у дверях Офісу президента на акції протесту і оприлюднили відео.

Біля Печерського відділку поліції, куди привезли згодом затриманого, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.

Затриманому інкримінують хуліганство, вчинене повторно із застосуванням зброї. Йому вже оголосили підозру. Наразі судом вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За скоєне правопорушнику загрожує від 3-ох до 7-ми років ув'язення.

У рамках досудового розслідування встановлюються усі обставини вчинення правопорушення.

До слова, в Україні не вщухають акції протесту на підтримку Сергія Стерненка. 23 лютого Приморський суд Одеси виніс вирок колишньому активісту "Правого сектору" і присудив йому 7 років і 3 місяці за ґратами.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

X