Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Президент ввів санкції проти російських сайтів Lenta.ru, Газета.ру, і ще майже 80 юросіб

Президент Володимир Зеленський схвалив рішення РНБО про введення санкцій проти сайтів російських видань Lenta.ru, Газета.ру, ТОВ "Лайф Груп" і ще 78 юридичних осіб.

Про це йдеться в указі глави держави. 

Так, Радою були застосовані внесені Кабінетом Міністрів і Службою безпеки пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних санкцій.

Серед ЗМІ, які потрапили під санкції, "Lenta.ru", "Газета.ру", "Утро.Ру", інформаційне агентство "Росія сьогодні", "СМИ2", "Федеральне агентство новин", а також некомерційні організації "Інтернет-Преса "і" ТВ Новости ".

Під санкціями також ТОВ "Лайф Груп" і акціонерне товариство "Виробничо-аграрне об'єднання" Масандра ", що знаходиться в Ялті.

Санкції передбачають обмеження надання телекомунікаційних послуг і використання мереж загального користування, зупинку фінансових операцій, заборона інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі Інтернет до вищеперелічених ресурсів.

Вони також передбачають блокування активів, запобігання виведення капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання ліцензій.

Санкції були введені на 3 роки.

В червні 2019 року РНБО звернувся до Кабміну і СБУ з проханням проконтролювати дотримання санкцій щодо блокування російських соціальних мереж "Вконтакте" і "Однокласники" через появу в ЗМІ інформації про їх розблокування.

19 березня РНБО ввела санкції проти 19 компаній-надрокористувачів.

Рада також їх ввела проти колишнього Президента Віктора Януковича, колишнього віце-прем'єр-міністра і голови Національного банку Сергія Арбузова, колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки, колишнього міністра освіти і науки Дмитра Табачника, бізнесмена Сергія Курченка, колишньої прокурорки Криму Наталії Поклонскої і низці інших екс-чиновників.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

П’ятнадцятирічний Дмитро Батіков, дванадцятирічний Георгій Чупір та сімнадцятирічний Василь Лебеденко. Усі ці хлопці зникли на тимчасово...

01 травня о 00:36 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на Харківському шосе. Загоряння сталося в квартирі на 5 повер...

На Львівщині було зафіксовано перших два випадки укусу змій. Зокрема, в реанімаційне відділення Яворівської центральної лікарні посту...

Напередодні, о 19:55 від, представників національної поліції до Служби порятунку  надійшло повідомлення про те, що в квартирі багат...

X