Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

ДБР повідомило Азарову підозру у зраді через "Харківські угоди"

ДБР повідомило про підозру в зраді колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову через узгодження "Харківських угод".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу генерального прокурора.

Екс-глава уряду підозрюється в тому, що, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім президентом України, розуміючи, що угода між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України суперечить Конституції і Закону України "Про міжнародні договори України", вчинив дії, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній і економічної безпеки України.

Встановлено, що 20 квітня 2010 року, перебуваючи на території Російської Федерації, Азаров погодився на нав'язані представником іноземної держави - Президентом РФ Дмитром Медведєвим - умови продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України на 25 років під приводом отримання знижки на газ.

З 21 квітня 2010 року по 23 квітня 2010 року він забезпечив узгодження проекту угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України та Закону України про її ратифікацію міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади та правоохоронними органами без фактичного розгляду цих документів уповноваженими органами.

Крім того, Азаров в квітні 2010 року на закритому засіданні Кабінету Міністрів підписав розпорядження про схвалення зазначеної угоди урядом в порушення закону "Про міжнародні договори України" і вніс проект угоди на розгляд Президенту Віктору Януковичу.

Такі дії колишнього прем'єр-міністра надали можливість Януковичу 21 квітня 2010 року в Харкові підписати від імені України угоду між Україною і Російською Федерацією про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, 23 квітня 2010 року внести законопроект про ратифікацію зазначеної угоди як невідкладний в Верховну Раду, а законодавчого органу, в свою чергу, 27 квітня 2010 року - надати згоду на його обов'язковість.

Внаслідок підписання і ратифікації так званих "Харківських угод" були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ РФ на території України, вторгнення Збройних сил Російської Федерації та окупації ними півострова Крим.

"Своїми діями колишній глава уряду України надав іноземній державі - Російській Федерації - і її представнику допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, яка полягала у втручанні в її внутрішню і зовнішню політику; спробах зменшення економічного і оборонного потенціалу України, зниження її обороноздатності; посилення економічної залежності України від РФ, в тому числі від поставок російських енергоносіїв ", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данилов заявляє, що міністри, які поставили свій підпис під угодою про продовження на 25 років базування Чорноморського флоту Росії в Криму,  тобто схвалили "Харківські угоди", повинні, як і депутати Ради, які голосували за їх ратифікацію, понести кримінальну відповідальність.

СБУ почала розслідувати державну зраду державних чиновників при підписанні "Харківських угод".

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Протягом минулої доби на Миколаївщині силами та засобами пр...

X