Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Заворушення під Офісом президента: активісту Ратушному обрали запобіжний захід

Голові ініціативи «Захистимо Протасів яр» та учаснику акції на підтримку Стерненка під Офісом президента Роману Ратушному присудили цілодобовий домашній арешт.

Такий запобіжний захід активісту обрав Печерський районний суд міста Києва.

За словами Ратушного, в матеріалах справи зазначено, що на акції 20 березня він нібито «палив фаєр, чим представляв якусь загрозу». Підтверджується це показаннями поліцейських, які були присутні на акції. Ратушний стверджує, що на відео, представленому слідством, неможливо ідентифікувати людину, повідомляє видання «Ґрати».

Сам підозрюваний просив під час засідання не обирати йому запобіжний захід взагалі або хоча б віддати його на поруки народних депутатів та інших осіб, які виявили таке бажання.

Серед парламентарів, які захотіли взяти активіста на поруки – Ярослав Юрчишин («Голос») та Володимир Ар’єв («Європейська солідарність»). Втім суд вирішив задовольнити клопотання прокурорів.

Підозрюваного зобов’язали носити електронний браслет. Суд також поклав на Ратушного обов’язки прибувати до слідчого, прокурора, суду за вимогою, здати на зберігання свої документи для виїзду за кордон, носити електронний засіб контролю, та інші.

Нагадаємо, увечері 20 березня на вулиці Банковій пройшла акція на підтримку засудженого Стерненка, якому того дня виповнилося 26 років. Мітингувальники розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками, підпалили двері.

У МВС заявили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події на Банковій. Поліція спершу почала кримінальне провадження за статтею «хуліганство із застосуванням зброї», а потім і за статтею «умисне знищення або пошкодження майна».

Підозри оголошені кільком особам, зокрема, лідеру руху «Гонор» Сергію Філімонову і його соратнику Олексію Білковському, ветерану Владиславу Гранецькому-Стафійчуку, відомому як Влад Сорд (Змій).

Київський активіст, голова громадської ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Роман Ратушний вимагає від заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка та МВС спростувати та не поширювати інформацію про його участь у мітингу та протиправні дії під Офісом президента 20 березня.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X