Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Справа приватної армії: підозрюваний Шевченко вніс 5 млн грн застави і вийшов із СІЗО

Євген Шевченко, якого називають позаштатним агентом НАБУ і якого разом із колишнім нардепом Семеном Семенченком підозрюють у створенні «приватної військової компанії», вийшов із СІЗО під заставу в 5 млн грн.

Про це повідомив він сам на своїй сторінці у Facebook.

«Від усього серця хочу подякувати тим своїм друзям, які не відвернулися у лиху годину, і всім тим небайдужим людям, які, піклуючись про мою долю, допомогли зібрати величезну суму застави у розмірі 5 млн грн», – написав він.

За словами Шевченка, на 31 березня заплановане засідання Апеляційного суду, на якому прокурори намагатимуться скасувати заставу та перевести його під варту в СІЗО.

На думку Шевченка, у матеріалах справи немає жодного доказу скоєння тих тяжких злочинів, що СБУ та ГПУ йому інкримінує.

Нагадаємо, СБУ  24 березня повідомила про викриття та припинення діяльності так званої «приватної військової компанії». Організаторами компанії назвали екс-нардепа Семена Семенченка та «позаштатного агента НАБУ» Євгена Шевченка. Їм, а також іншим організаторам повідомили про підозру за статтею про створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

За версією слідства, компанія наймала на роботу колишніх офіцерів правоохоронних органів та військовослужбовців з досвідом ведення бойових дій. Їх просили підписати папери про нерозголошення інформації, а потім готували на тренувальних базах для виконання завдань.

26 березня Печерський районний суд Києва відправив під арешт Семена Семенченка та Євгена Шевченка щонайменше на два місяці – до 24 травня.

У понеділок, 29 березня, Печерський суд Києва присудив цілодобовий домашній арешт для колишнього другого командира батальйону «Донбас» Анатолія Виногродського (позивний «Гал»), якого підозрюють у причетності до діяльності ПВК екснардепа Семена Семенченка.

За даними слідства, у 2018 році Семен Семенченко та Анатолій Виногродський створили в США компанію «Donbass Battalion corporation» з метою отримання контрактів та здійснення охоронної діяльності на території Афганістану, Сирії, Іраку.

Згодом спільники організували українське представництво американської фірми ТОВ «Донкорп Україна» і здійснювали діяльність на території України.

Крім того, за версією слідства, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами та учасниками протиправної схеми із ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з РФ, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 10 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 33...

Триває сімсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

X