Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Зеленський прокоментував скупчення російських військ на кордоні з Україною

Президент Володимир Зеленський  відреагував на ескалацію на Донбасі і нарощування присутності російських військ біля українських кордонів. Про це він заявив на своїй сторінці у «Фейсбук».

«Так, ескалація помітна з початку року. 20 загиблих і 57 поранених – тільки за перші місяці. Така ціна війни та відстоювання нашої незалежності, суверенітету й територіальної цілісності. Нашої України», - написав Зеленський.

Скупчення військ глава держави вважає демонстрацією сили, втім не виключає провокації вздовж кордону, втім вважає, що Україна готова до цього.

 «Другий пункт - нарощування присутності російських військ на кордоні з Україною. Гра м'язами в форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону - це традиційна справа Росії. Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози і одночасно - тиску під час переговорів про припинення вогню і про світ як нашої цінності. Ми завжди готові до будь-яких провокацій », - заявив президент.

Крім того, він зазначив, що частиною відстоювання незалежності України і просування світу є і санкції проти народного депутата від «Опозиційною платформи - За життя» Віктора Медведчука .

«Санкції проти Віктора Медведчука, наша гучна і тверда позиція щодо незалежності України та просування до миру і беззастережна підтримка з боку західних партнерів дратують ворога, який вторгся на Донбас і окупував Крим. Це зрозуміло. Як відомо і те, що ми хотіли б повернутися до тих умов, коли режим припинення вогню діяв ефективніше - як з 27 липня 2020 року, коли протягом місяців у нас було в десятки разів менше поранених і загиблих », - зазначив президент.

При цьому Зеленський наголосив, що Україна буде і надалі наполягати на мирному врегулюванні і  домовлятися про перемир'я на Донбасі.

«Ми не зупиняємось і домовляємося про перемир’я як про найшвидший тактичний крок. Наша ж стратегія – обов’язково мир і повернення наших людей і територій», - сказав він.

 

Тим часом США підсилюють розвідку в Європі через стягування російських військ до українських кордонів.

Головне управління розвідки Міноборони сьогодні повідомило, що країна-агресор Росія завершує підготовку комплексу заходів для провокації українських військових у відповідь на ворожі дії уздовж лінії зіткнення на Донбасі. Росія може почати наступ вглиб території України.

Також Пентагон висловлює стурбованість у зв'язку з порушенням окупантами режиму припинення вогню , а також посиленим присутністю військ РФ на кордоні з Україною.

Разом з тим Україна на засіданні Тристоронньої групи ініціюватиме «великоднє перемир'я» .

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X