Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Брата скандального голови ОАСК Вовка викрили на хабарі, у суді проходять обшуки, - НАБУ

Двох адвокатів, які обіцяли за 100 тисяч доларів вирішити питання в Окружному адмінсуді, затримали  "на гарячому".

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро.

При цьому, додали в НАБУ, один із затриманих є близьким родичем очільника Окружного адмінсуду Павла Вовка.

Детективи НАБУ здійснюють обшуки у приміщенні суду та за місцем проживання адвокатів.

Жодних інших деталей правоохоронці озвучувати не стали та послались на таємницю слідства.

До цього низка українських ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили що затриманий є рідним братом судді Вовка та розповіли про обшуки в приміщеннях Окружного адмінсуду.

Обшуки пізніше підтвердив і сам пан Вовк, який зазначив, що попередні спроби НАБУ довести справи щодо нього до кінця успіхом поки що не завершилися.

"Дві провалені справи - одну навіть довели до суду, іншу - погрожували передати в суд, але поки що так і не змогли. Плюс маса провокацій, тисячі новин на лояльних ресурсах, погроз, пустих звинувачень. Цього виявилося замало, щоб домогтися свого і захопити суд"… "Чекаємо на новий потік піару і, звісно ж, чергову фантастичну історію", - написав Вовк.

Як стверджують джерела, брата Вовка Юрія Зонтова затримали детективи НАБУ під час одержання грошей, які він як посередник мав передати голові Окружного адмінсуду Києва.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. Безпосередньо Вовку інкримінують створення злочинної організації. Як вважають детективи, ця структура ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл.

Очолювана Вовком злочинна організація, за версією НАБУ, мала на меті захопити державну владу шляхом контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі.

Сам Вовк звинувачення заперечував. Правоохоронцям також неодноразово доводилося "ловити" його, щоб вручити повістку до суду. Але всі спроби НАБУ закінчувались невдало.

Раніше, Вищий антикорупційний суд повторно дозволив примусовий привід голови Окружного адміністративного суду Києва Вовка на засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "Російські терористи продовжують ракетний терор Одещини. З самого ...

У ніч на 20 квітня 2024 року російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій област...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "У ніч на 20 квітня силами та засобами протиповітряної оборо...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Наддніпрянське, Зел...

X