Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Під час пандемії в Україні зросла кількість насильства над дітьми, - Філіпішина. ВІДЕО

Цього року в Україні зросла кількість дітей, які постраждали від насильства.

Так, минулоріч у поліції зафіксували, що від сексуального насильства постраждало 410 українських дітей. І це лише ті випадки, за якими були звернення. Експерти зазначають, кожна п’ята дитина страждає від таких злочинів.

Як пояснила представниця омбудсмана з дотримання прав дитини та сім’ї Аксана Філіпішина, це може бути пов’язано із пандемією коронавірусу.

« Я думаю, що на цю ситуацію вплинув ковід, коли діти  змушено залишаються вдома, на дистанційному навчанні, кілька етапів локдаунів, які запроваджуються в країні, що змушує залишатися батьків вдома. А ми знаємо, що  75% злочинів сексуального характеру щодо дітей вчиняється у стінах власних будинків, де діти мали би почувати себе захищеними. І такі  злочини вчиняються з боку родичів», - розповіла вона.

За її словами, вистачає і інших злочинів проти дітей.

«Так самі ситуації  не тільки із статтею зґвалтування, так саме це статеві зносини із людиною, яка не досягла віку статевої зрілості, і розбещення неповнолітніх, і 301 стаття виготовлення, ввезення, розповсюдження і збут порнографічних предметів», - зазначила Філіпішина.

Не збавляє при цьому своїх обертів і дитяча порноіндустрія. Кількість порнографічних матеріалів з неповнолітніми зросла, враховуючи пожвавлення діяльності «сексуальних хижаків» під час пандемії коронавірусу.

«Навіть по цій статті 301 станом на березень 2021 року ми вже перевищили  половину показника за весь минули й рік. Минулого року у нас було зареєстровано 1152 кримінальні справ по цій статті розповсюдження і збут порнографічних матеріалів, то за 1-ий квартал 2021 року вже 515 справ. Тобто вже 50% за один квартал, від усього, що було, за 20 рік », - зауважила представниця омбудсмана.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X