Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

На Волині зниклий 7-річний хлопчик всю ніч блукав лісом та заснув у болоті. ВІДЕО

На Волині знайшли 7-річного хлопчика, який зник у селі Холонів на Горіхівщині. Школяр дивом вижив, провівши ніч серед лісів та боліт.

Дитина зникла 7 квітня близько 17-ї години. Втім мати звернулася до поліції лише на ранок наступного дня. Вона розповіла, що її син пішов гуляти та не повернувся. Його шукали рідні, однак це не увінчалось успіхом.

На пошуки малого вирушили понад півтори сотні поліцейських, кінологи, долучилися нацгвардійці, громадські формування та місцеві мешканці. Задіяли до розшуків також усю необхідну техніку та всі засоби. У село прибуло чимало журналістів, які висвітлювали перебіг пошуків.

Хлопчика знайшли у болотах далеко від дому зі службовими собаками через 4 години з початку масштабних пошуків. Службова собака Ніка взяла його слід. Першими школяра помітили правоохоронці Сніжана Лапків і Степан Свинарчук. Виснажена дитина спала, в неї навіть не було сил кликати на допомогу.

«Той безсилий лежав в очереті біля болота, що приблизно за 10 кілометрів від дому. Якби правоохоронці запізнилися хоч на декілька хвилин – наслідки були б непоправними. Хлопця дістали із багнюки, далі везли на підводі», - розповів заступник начальника ГУНП Михайло Сорока.

Другокласник понад 15 годин блукав незнайомою місцевістю. В очереті поблизу болота та ставків, куди було важко дістатися, він провів усю ніч. До того ж дитина була без куртки. Важко уявити, що могло би статися, якби дитину вчасно не знайшли.

Дитина змерзла і перебувала у стресовому стані, тому один із поліцейських взяв його на руки, щоб заспокоїти.  Він так і доніс хлопчика до села на руках. Правоохоронці нагодували знайду, а медики надали йому необхідну допомогу. На щастя, із дитиною все гаразд.

Втім, на цьому історія не закінчилася. Як зясувалося, хлопчик не просто зник, він втік з дому, бо боявся тут залишатися.

Як зясувалося, у родині виховується всього двоє дітей, у хлопчика є ще 11-річний братик. Їхнім вихованням займається одна мати, яка зловживає алкоголем.

Сім’я неблагополучна. У помешканні, де живе малеча, застали безлад та антисанітарію. Проте відповідні компетентні органи місцевого самоврядування і соцслужби про це правоохоронців не повідомляли.

Наразі хлопців забрали, вони  перебувають у лікарні.

Вирішуватиметься питання про притягнення матері до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків та відповідні органи - за службову недбалість. Подальшу долю дітей вирішуватимуть соцслужби.

Втім, правоохоронці збираються клопотати про вилучення дітей із сім’ї на позачерговому засідання виконкому, у Горохівській ТГ.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Волинська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X