Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Стерненка випустили з-під варти у справі про викрадення депутата . ФОТО

Одеському активісту Сергію Стерненку, колишньому лідеру одеського «Правого сектора» пом’якшили запобіжний захід. Його та Руслана Демчука відправили під цілодобовий домашній арешт.

Таке рішення прийняв Одеський апеляційний суд

Відповідне рішення було ухвалено в межах розгляду апеляції на рішення Приморського райсуду Одеси, який засудив 23 лютого колишніх учасників «Правого сектора» до 7-ми років і 3-ох місяців позбавлення волі.

На початку суддя Кадегроб дозволила випустити Стерненка і Демчука з клітки, щоб вони мали змогу ефективно брати участь у судовому засіданні. 

Також захисники заявили клопотання про ведення онлайн-трансляції. Суддя задовольнила клопотання частково - дозволила проводити тільки фото і відео-фіксацію засідання представникам ЗМІ, але не дозволила проводити стрім, оскільки вважає, що «зарано висвітлювати цю частину процесу». 

В суді також були присутні народні депутати 3 фракцій, які були готові брати засуджених на поруки. Захист подав кілька апеляцій - частина на весь вирок, частина - тільки на запобіжний захід. 9 квітня Одеський апеляційний суд розглянув скарги тільки на арешт Стерненка і Демчука.

Обох обвинувачених  суд відправив під домашній арешт до 9 червня. Апеляція на сам вирок призначена на 16 квітня. 

«Це ще не перемога, найголовніше — за тиждень, коли буде розгляд апеляції та рішення по суті. Зміна запобіжного ще нічого не означає, тож не розслабляймось», - написав сам Стерненко у Телеграм-каналі.

Нагадаємо, Сергія Стерненка і Руслана Демчука засудили за викрадення депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, розбій та незаконне носіння зброї.

Активіст причетність до викрадення Щербича заперечує. За його словами, справа базується виключно на словах Щербича, а вирок був написаний на Банковій.

Сергій Стерненко також підозрюється в умисному вбивстві і незаконному носінні зброї: в 2018 році на нього напали Олександр Ісайкул і Іван Кузнєцов, останній внаслідок опору активіста помер від удару ножем. 29 січня 2021 року Стерненка відпустили на поруки народного депутата від фракції Голос Романа Лозинського.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 47 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 188 ви...

Триває сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

X