Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Кидався ножами і мікрохвильовкою: вагітна з маленькими дітьми втекла за сотні кілометрів від домашнього тирана. ВІДЕО

Не кожна жертва насильства наважується на вольове рішення розірвати це коло, але на такий крок пішла багатодітна жінка із Дніпропетровщини.

Вагітну матір з дитям на узбіччі автодороги побачив поліцейський Дніпропетровської області, який на власному автомобілі прямував у бік Полтавщини. Від випадкової попутниці водій дізнався, що вона шукає захисту від домашнього кривдника.

Як зясувалося, жінка втекла від домашнього тирана за 300 кілометрів, бо не змогла стерпіти сварок, побоїв та знущань.

Поліцейський з’ясував, що окрім 2-річної донечки 30-річна жінка виховує ще трьох синів, яким 11, 8 та 6 років. На щастя, останню сварку, що підштовхнула матір до втечі, старші діти не бачили –  від початку карантину вони проживали з бабусею, у Полтаві.

«Бійки доходили до того, що навіть ножі кидалися і все, що під руками. Він навіть палець собі зламав, коли кидав у мене мікрохвильову піч. Він не хотів працювати, тільки пиячив. Я ж бралася за будь-яку роботу», - розповіла постраждала від домашнього насильства жінка.

Про інцидент поліцейський повідомив колег на Полтавщині. Нині справами багатодітної матері з іншої області опікуються уповноважена з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Полтавщини спільно з працівниками сектору протидії домашньому насильству Полтавського райуправління поліції. Незабаром правоохоронці планують допомогти жінці з оформленням необхідних документів.

Молода мама планує будувати нове життя у Полтаві. Насамперед вона прагне, щоб у дітей був свій «куточок» і дитинство без агресії та зневаги. 

У Полтаві правоохоронці відвідали родину, щоб поцікавитися станом здоров’я та нагальними проблемами. Найближчим часом планують допомогти багатодітній матері до народження 5-ої дитини оформити документи й стати на медичний облік у в’язку з вагітністю та пологами.

До слова, з початку року у Полтаві поліція зареєструвала понад 900 звернень громадян з приводу домашнього насильства. З них понад 320 викликів дійсно вимагали правового втручання поліції. Також було винесено 70 термінових приписів, які забороняють кривднику знаходитися в спільному помешканні, входити до цього помешкання та спілкуватися з постраждалою особою у будь-якій формі.

Поліцейські радять у випадках домашнього насильства негайно телефонувати за номером 102. Це стосується не тільки постраждалої особи, але й свідків.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Полтавська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X