Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Перші 117 тис. доз вакцини Pfizer можуть надійти в Україну вже цього тижня, - Віктор Ляшко

117 тисяч доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech можуть надійти в Україну вже цього тижня, в рамках програми COVAX.

Про це повідомляється на порталі МОЗ "Вакцинація проти COVID-19".

"Ми розраховуємо на те, що літак з вакциною прилетить в Україну 14 квітня. Цей літак зафрахтований фондом UNICEF", - розповів головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор  Ляшко.

У першу чергу цією вакциною щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім - працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Такі групи для вакцинації були обрані з огляду на те, що очікуваних 117 тис. доз вакцини Pfizer-BioNTech буде достатньо, щоб щепити загальну кількість людей в них. Відповідно до дорожньої карти з вакцинації проти COVID-19, ДСНС та Державна прикордонна служба України належать до третього етапу кампанії з імунізації.

За словами Ляшко, щеплення вакциною від Pfizer-BioNTech здійснюватимуть мобільні групи, бо на цей час в Україні сформовано й навчено достатньо бригад для імунізації цим препаратом. Вакцина Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech зберігатиметься на національному складі у спеціалізованих морозильних камерах із дотриманням температурного режиму від -60°C до -80°C.

Планується, що приватна логістична компанія щотижнево розвозитиме вакцину з центрального на регіональні склади в спеціальних контейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури.

На регіональних складах вакцина зберігатиметься в тих самих термоконтейнерах, які будуть регулярно поповнювати сухим льодом. Звідти попередньо розморожені до +2°C - +8°C флакони з вакциною видаватимуть мобільним бригадам, які мають використати її протягом 120 годин. Стандарти цієї процедури прописані й відпрацьовані з UNICEF, Pfizer та логістичною компанією», - запевнив Ляшко.

Нагадаємо, що 30 березня 2021 року глобальна ініціатива COVAX повідомила Міністерству охорони здоров’я України про виділення додаткових 947 700 доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, які планують доставити в країну до кінця червня.

Також, стало відомо про те, що Міністерство охорони здоров'я уклало рамковий договір із компанією Pfizer про постачання в Україну 10 млн доз вакцин проти COVID-19. Зараз Міністерство очікує інформацію від  агентства Crown Agents щодо графіку поставок.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X