Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Києві продовжили локдаун ще на два тижні

Локдаун у Києві продовжено. Київська міська комісія з ТЕБ та НС вирішила продовжити жорсткі карантинні обмеження, термін яких спливав у цю п'ятницю, до 30 квітня.

Про це на брифінгу в середу сказав мер Віталій Кличко.

"Оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, сьогодні вранці комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у Києві на 2 тижні, тобто до 30 квітня. У нас немає іншого вибору. Інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих. Інакше смертей буде ще більше. Тому до 30 квітня в місті діятимуть раніше запроваджені обмеження", - сказав Кличко.

За словами мера, громадський транспорт весь цей час працюватиме за спеціальними перепустками, а дитячі садки будуть закриті.

"Залишаються закритими всі школи і дитячі садочки. Увесь громадський транспорт - наземний і метро - працюватиме виключно за спеціальними перепустками. Заклади громадського харчування працюватимуть тільки на винос чи доставку. Не працюють продуктові ярмарки", - нагадав Кличко обмежувальні заходи, що діють в Києві.

Увесь перелік обмежень та норм роботи, ухвалений рішенням комісії з надзвичайних ситуацій міста, опублікований на сайті КМДА.

Мер назвав рішення про продовження локдауну вимушеним, оскільки медична система знаходиться на межі своїх можливостей.

«Я закликаю всіх поставитися свідомо до ситуації! Та дотримуватися необхідних правил! Не час бути легковажними!Сьогодні головне завдання – зберегти здоров’я і життя киян. Допомогти і нашим медикам впоратися з цією хвилею хвороби. Не нехтуйте своєю безпекою: маски, дистанція, антисептики. Увага до свого здоров’я!» – закликав киян Віталій Кличко.

Міський голова також порадив керівникам установ, підприємств та закладів  відправити співробітників на дистанційну роботу або, кому можливо, надати відпустки.

До слова, за минулу добу, 13 квітня, у Києві коронавірус виявлено у 1457 людей. Вчора померли від ускладнень коронавірусної хвороби 47 киян.

Нагадаємо, з 5 квітня в Києві ввели локдаун. Громадський транспорт перейшов у режим роботи спецперевезень. Також закрилися дитячі садки, а всі школярі перейшли на дистанційне навчання. До цього в столиці вже не працювали ТРЦ, кафе і ресторани не приймали відвідувачів.

Мер Києва Віталій Кличко також звертався до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До Миргородського райвідділу поліції Полтавщини надійшла інформація від медиків, що з п’ятого поверху багатоповерхівки в Миргороді випал...

В результаті вибуху вибухонебезпечного предмету постраждав чоловік 1959 р.н. Подія трапилась на березі водосховища поблизу с. Мартове...

Близько обіду, до рятувальників Державного пожежно-рятувального поста села Ямниця звернувся чоловік, який повідомив, що на території одн...

Рятувальникам повідомили про те, що в с.Вербівка Липовецької територіальної громади у місцевому ставку виявлено людину без ознак життя. ...

X